UFC

(VIDEO) Sterling ‘grapplao‘ s borcem koji nema noge, fanovi se našalili: ‘Odlična priprema za Cejuda‘

Aljamain Sterling i Zion Clark

 Screenshot (facebook, Espn Mma)
Prvak UFC-ove bantam kategorije omogućio je Zionu Clarku jedno lijepo iskustvo

Priča Ziona Clarka jedna je od najnevjerojatnijih kad su borilački sportovi u pitanju. 25-godišnji američki hrvač i MMA borac rođen je s kaudalnim regresijskim sindromom. Radi se o poremećaju kod kojeg se donji dio kralježnice ne formira u potpunosti prije rođenja, a ‘‘kaudalni‘‘ dio sadrži dijelove kralježnice i kosti koje tvore bokove, noge, potkoljenicu i nekoliko važnih organa u ljudskom tijelu.

Pojednostavljeno, Zion Clark je borac bez nogu. Unatoč tome, Clark se posvetio hrvanju i ostvario je neke zapažene rezultate u srednjoj školi. Osim hrvačkih rezultata, Clark se može pohvaliti i upisom u Guinessovu knjigu rekorda, a tamo se upisao kao najbrži čovjek na svijetu kad je u pitanju kretanje na dvije ruke. Clark je udaljenost od 20 metara prevalio za samo 4,78 sekundi, a rekorder je i u skoku u visu koristeći samo ruke. O Clarku je snimljen i dokumentarac koji je od 2018. godine dostupan na Netflixu, a Clark je granice dodatno pomaknuo krajem prošle godine.

Zion je u 12. mjesecu 2022. godine odradio profesionalni MMA debi i jednoglasnom odlukom suaca porazio je Eugenea Murrayja (0-4-0), profesionalnog MMA borca. Meč se održao u Kaliforniji na eventu ‘‘Gladiator Challenge: Season Beatings‘‘. Zion Clark na sve tri sudačke kartice slavio je rezultatom 30-27.

Velika je vjerojatnost da ćemo ovog momka još nekoliko puta gledati u MMA borbama, a njegov san je dogurati čak do UFC-a. Teško je očekivati da će mu to poći za rukom, ali nebrojeno puta je pomicao granice i nikad ga se ne može unaprijed otpisati.

Clark je jučer zapravo dobio priliku okušati se u sparingu s UFC-ovim borcem, točnije s UFC-ovim prvakom. Aljamain Sterling kao UFC-ov prvak bantam kategorije odradio je lakši ‘‘grappling‘‘ sparing s Clarkom, a ESPN je podijelio kraću snimku na svojim društvenim mrežama.

Naravno da je ‘‘Aljo‘‘ bio dominantniji, ali Clarku će ovakvo iskustvo sigurno dobro doći. Sterling inače nastupa ovaj vikend na UFC 288 eventu i u meču protiv Henryja Cejuda brani svoju titulu prvaka u bantam kategoriji.

Neki od fanova u komentarima našalili su se kako je Clark idealan sparing partner u pripremama za meč protiv Henryja Cejuda, a time zapravo aludiraju na Cejudovu visinu (163 cm). Nerijetko se uz Clarka vežu slične šale, ali realnost je da ovaj momak zaslužuje ogromno poštovanje za sve što radi i mnogima može poslužiti kao izvor motivacije.

Sparing Ziona Clarka i Aljamaina Sterlinga pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
30. travanj 2024 23:11