Regija

Adriana Vuković rutinski došla do nove pobjede: Milenko Stamatović otvorio je FNC 6 sjajnim nastupom

Adriana Vuković vs. Kethylen Rothenburg

 Robert Fajt/CROPIX
Druga ovogodišnja FNC-ova priredba započela je od 20:00h u Karlovcu

Večerašnji spektakl u Karlovcu započeo je borbom teškaša. Domaći predstavnik Matija Vuković (0-0) dobio je priliku za profesionalni debi, a s druge strane čekao ga je stari znanac, crnogorski teškaš Milenko Stamatović (1-0).

Dvojica spomenutih boraca već su imali obračun na jednom od amaterskih FNC-ovih turnira, a slavio je Stamatović. Vuković je bio motiviran pokazati se pred domaćom publikom, no meč nije dobro počeo za njega. Stamatović je odmah došao do rušenja i počeo je raditi ''GNP-om'' iz gornje pozicije. Nešto više od minutu i pol trebao je Stamatović da dođe u ''full mount'', a to je bio početak kraja. Stamatović je nizao udarac za udarcem i došao je do pobjede tehničkim nokautom nakon minutu i 51 sekunde.

Crnogorac je profesionalni debi odradio krajem proteklog mjeseca pod okriljem novoosnovane Armmada promocije, a tamo je također upisao pobjedu tehničkim nokautom u prvoj rundi. Čini se kako je regija dobila perspektivnog teškaša u Milenku Stamatoviću.

image

Milenko Stamatović vs. Matija Vuković

Foto: Robert Fajt/CROPIX

Drugu borbu večeri odradile su Adriana Vuković i Brazilka Kethylen Rothenburg. Brazilska borkinja ušla je u meč s jednom pobjedom i dva uzastopna poraza, dok je Vuković posljednji meč odradila prošle godine u četvrtom mjesecu. Adriana je nakon tri profesionalne pobjede, upisala prvi poraz u svom posljednjem nastupu i uzela je neko vrijeme za oporavak i napredak.

Napustila je Vuković ATT u Zagrebu i počela je trenirati u Hrvačkom klubu Lokomotiva. Svoje hrvačke vještine prezentirala je nakon minutu i pol prve runde. Pogodila je Brazilku s par dobrih udaraca, a zatim je odvela borbu u parter. Ipak, sudac nakon minutu vraća borkinje u stojku zbog inaktivnosti u parteru. Brzo je Vuković skratila distancu, došla do klinča i ponovno odvela borbu u parter. Rothenburg je djelovala neugodno iz donje pozicije u parteru i konstantno je tražila nekakav ''sweep''. Sudac je ipak jasno pokazao kako ne planira dopuštati predugu inaktivnost u parteru i ubrzo je ponovno vratio meč u stojku. Vuković je ostavila bolji dojam u prvoj rundi, ali Rothenburg je dobro pogađala low kickovima.

Adriana se i u drugoj rundi nametnula na sredini kaveza i pokušavala je kontrolirati tempo. Rothenburg bi pokušavala samo lijevim kickom (low i middle), dok je VUković bila nešto bolja u boksačkim razmjenama. Nakon 60-ak sekundi druge runde, Adriana je sjajno uhvatila jedan kick Rothenburg i kontrirala ju desnicom u lice. Ipak ništa konkretnije nismo gledali u dosadašnjem tijeku meča i sudac je tražio više aktivnosti od borkinja. Obje borkinje pojavile su se u jako strpljivim, ali i pasivnim izdanjima. Minutu i pol prije kraja druge runde, Vuković je došla do novog rušenja iz klinča i ovaj put završila je u polu-gardu. Nešto aktivnija bila je Adriana ovaj puta, a krajem runde uzela je Vuković leđa svojoj protivnici i dobrim ''ground and poundom'' tražila je finiš. Brazilka je ostala smirena i preživjela je do kraja runde.

Treća runda počela je na isti način kao i protekle dvije. Vuković kontrolirala sredinu kaveza, a Brazilka je bacala samo kickove. Nakon otprilike minutu treće runde, Vuković je pogodila odličan desni overhand i publika je glasno reagirala na taj potez. Rothenburg je ipak pokazala čvrstinu i nije bila znatnije uzdrmana. Sredinom runde, Vuković je uhvatila nogu Brazilke prilikom pokušaja kicka i ponovno ju je srušila. Adriana je završila u ''sideu'', ali Rothenburg je obuhvatila njen vrat i pokušavala je odugovlačiti na taj način. Vuković je s vremenom uspjela izvući glavu i uspostavila je kontrolu. Dobro je Adriana kontrolirala svoju protivnicu do kraja meča i rutinski je borbu privela kraju.

Jednoglasnom sudačkom odlukom, Vuković je upisala četvrtu pobjedu u petom profesionalnom meču. Nije ovo bila briljantna izvedba, ali bitno da se Vuković vratila pobjedama i sigurno će joj ovo jako dobro doći za samopouzdanje. Napredak u hrvanju je vidljiv i bit će zanimljivo vidjeti što će Vuković ponuditi u sljedećim nastupima.

Linker
26. travanj 2024 17:12