Regija

Arijan Gorički i Suat Laze uspješno odradili vaganje: Hrvatski boksač ide po četvrtu pobjedu zaredom

Ari Gorički vs. Suat Laze

 ARIJAN GORICKI
24-godišnji hrvatski boksač večeras u Zagrebu tražit će 12. profesionalnu pobjedu

Regionalna borilačka uzbuđenja predviđena za ovaj vikend nisu završila sinoćnjim FNC-om. Danas će se u 18. paviljonu Zagrebačkog velesajma održati zanimljiva boksačka priredba, a u centru pažnje je novi nastup Arijana Goričkog (11-1-1).

Ponajbolji hrvatski boksač kad su niže kategorije u pitanju polako, ali strpljivo gradi svoju karijeru. Ari je u 2021. godini odradio četiri nastupa (3-1), a ove godine borio se jednom. U trećem mjesecu porazio je Jabu Memishishija, a danas ga čeka iskusni talijanski boksač Suat Laze (25-8-1, 7 KO).

42-godišnji Laze sedam puta bio je prvak Italije, a borio se i za europsku titulu. Iskustvo je svakako na njegovoj strani u večerašnjem meču protiv Goričkog, ali Ariju se nudi dobra prilika za skok u poretku. Naime, Laze je trenutno 282. boksač svijeta u perolakoj kategoriji (Boxrec), dok je Gorički 395. u tom poretku.

Meč se trebao održati u kategoriji do 57 kilograma, ali Laze je uskočio na ''short notice'' umjesto Anuara Salasa i zatražio je da se bori u ''catchweightu'' do 59 kilograma. Jučer je odrađeno službeno vaganje za večerašnji meč, a Laze se pojavio s 58.8 kilograma i time je ispoštovao dogovor.

Arijan Gorički nešto je lakši s 56.9 kilograma, a uoči svog novog nastupa poručio je:

boljeg i iskusnijeg protivnika. Zahvalio bih se svom timu na odličnim pripremama za ovu borbu. Spreman sam na sve što Laze može ponuditi i izgledat ću impresivno u svojoj prvoj borbi na 10 rundi. Hvala mojim sponzorima i prijateljima koji su uz mene i koji su mi financijski pomogli kako bih mogao platiti ovako dobrog protivnika. Nadam se dodatnom pomaku na rang ljestvici i prilici za europsku titulu.'

Borba počinje u 18:20h u Paviljonu 18 na Zagrebačkom velesajmu. Prijenos je moguće popratiti i putem društvenih mreža Televizije Zapad.

Sretno Arijanu i nadamo se kako će večeras upisati svoju 12. profesionalnu pobjedu.

Linker
25. travanj 2024 00:38