UFC

Aljamain Sterling odbacuje navode o meču protiv Dillashawa: ‘Trenutno nema borbe, ne branim pojas‘

Aljamain Sterling

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prvak UFC-ove bantam kategorije jasno je istaknuo kako se neće boriti dok ne dobije bolji ugovor

Mnogi strani MMA portali jučer su prenijeli informaciju kako smo sve bliže službenom ugovaranju borbe između Aljamaina Sterlinga i T.J. Dillashawa. Radi se o meču za prvaka bantam kategorije, a poznat je i planirani datum održavanje te borbe.

Sterling i Dillashaw trebali bi se obračunati 10. rujna (deveti mjesec) na UFC 279 eventu, a lokacija još uvijek nije poznata. Iako je dojam kako je sve dogovoreno, Aljamain Sterling ubrzo se javio demantirajući te navode.

Prvak je objasnio kako ponuda postoji, ali on ju zasad ne želi prihvatiti. Razlozi su jasni i očekivani, Aljo želi više novca, naročito sada kad je neprikosnoveni prvak kategorije.

''Neće biti borbe dok se ne potpiše ugovor, a moj ugovor i dalje je isti kao prije.'', započeo je Sterling s objašnjenjem putem svog YouTube kanala.

Aljo je još nakon meča protiv Petra Yana u četvrtom mjesecu, otkrio kako njegov bazni honorar iznosi 400 tisuća dolara. Sterling želi klauzulu kojom mu se honorar povećava nakon svake dodatne pobjede te smatra kako bi to bilo pošteno od strane promocije, naročito nakon svega što je učinio u kroz posljednjih nekoliko mečeva.

''Nije bilo nikakvog pomaka u meču protiv Yana. Mislim da sam odradio svoj dio, učinio sam prave stvari i čak sam dopustio da me se okarakterizira kao 'zlikovca' u obračunu s Yanom. Odigrao sam svoju ulogu u toj priči. Netko bi pomislio da ako ste kompanijin čovjek, oni će vam dugoročno pomoći. Ja sam odradio svoj posao i sada samo treniram, nadajući se da ćemo doći do nekakvog dogovora kojim će mi omogućiti određena povećanja honorara koja su prisutna u mnogim ugovorima. Želim da se dogovorimo prije nego krenemo pregovarati oko iduće borbe, jer na kraju dana, ja sam se uspinjao u poretku, radio sam nevjerojatno naporno i odigrao sam svoju ulogu po pitanju promoviranja borbe. Mnogi tipovi to ne rade. Ja sam ovdje, posvećen sam kompaniji, ali moram misliti i na svoje interese.'', objasnio je Sterling, a zatim je jasno potvrdio kako od borbe protiv Dillashawa zasad nema ništa.

''Neovisno o tome što su mediji pisali, trenutno nema borbe, ne branim pojas protiv nikoga. Na odmoru sam sve do tad.'', dodao je prvak koji očito nema namjeru nastupati dok se ne dogode određene promjene u njegovom ugovoru.

Sve ovo podsjeća na slučaj Francisa Ngannoua koji je također prvak i također se odbija boriti dok UFC ne udovolji njegovim zahtjevima. Dobra je stvar što su prvaci odlučili istupiti, jer oni su zapravo najutjecajniji među borcima na UFC-ovom rosteru.

Linker
20. travanj 2024 03:37