Regija

Adriana Vuković za FS: ‘Trenutno nisam u mogućnosti adekvatno se pripremati za MMA mečeve‘

Adriana Vuković

 Screenshot (instagram, Adriana Vuković)
Poznata hrvatska MMA borkinja iznenadila je fanove prelaskom u ‘‘bare knuckle‘‘, ali brzo je pojasnila svoju odluku

Ranije danas pisali smo vam o Adriani Vuković i njenom novom potezu. Talentirana hrvatska MMA borkinja odlučila je promijeniti borilački sport i u narednom periodu nastupati će u boksu bez rukavica.

24-godišnja Đakovčanka potpisala je ugovor s BYB Extreme organizacijom, a radi se o američkoj organizaciji koja nam je dobro poznata zbog uspješnih nastupa Marka Martinjaka pod njihovim okriljem. Naš najbolji ‘‘bare knuckle‘‘ boksač prvak je kruzer kategorije u toj organizaciji, a od danas je i Adriana Vuković dio BYB-ja.

Radi se o podosta iznenađujućem potezu s obzirom da je Vuković do sada profesionalno nastupala isključivo u MMA-u te je odradila pet profesionalnih MMA nastupa (4-1). Posljednji put gledali smo ju sredinom prošle godine na FNC 6 eventu, a Vuković je tada jednoglasnom odlukom sudaca porazila Kethylen Rothenburg. Kako sada stvari stoje, bit će to Adrianin posljednji MMA meč na neko dulje vrijeme.

Naime, odmah nakon objave potpisa ugovora za BYB, stupili smo u kontakt s Adrianom te smo zatražili njen osvrt na prelazak u ‘‘bare knuckle‘‘. Prvenstveno nas je zanimalo kako se odlučila na takvu promjenu i znači li to da napušta MMA.

‘‘Ponuđene su mi ozbiljne ponude, ali trenutno nisam bila u mogućnosti adekvatno se pripremati za MMA mečeve te sam počela razmišljati o drugim opcijama. ‘Bare knuckle‘ boks činio se kao dobra opcija. U međuvremenu sam stupila u kontakt s Markom Martinjakom te su me on i trener Ivica Ivić pozvali na trening u trenerov Armus gym. Inače boksam u boksačkom klubu Lokomotiva, ali imam dogovor s trenerom Ivicom Ivićem da u ‘bare knuckle‘ mečevima nastupam za Armus Gym.‘‘, pojasnila je Adriana, a potom se dotaknula MMA-a i trenutnog statusa svoje MMA karijere.

‘‘Nisam nikada prestala trenirati, samo ne treniramo za Instagram pa možda djeluje kao da ne treniram. No, mislim da neko vrijeme neću raditi MMA mečeve, ali nikad se ne zna.‘‘, dodala je Adriana.

BYB organizacija na svojim društvenim mrežama objavila je informaciju da je ugovor s Adrianom Vuković potpisan na ‘‘više mečeva‘‘. Adriana nam je otkrila da se radi o ugovoru na četiri meča, a prvu borbu trebala biti odraditi početkom sljedeće godine, najvjerojatnije u prvom mjesecu 2024. godine.

Marko Martinjak već neko vrijeme ostvaruje vrlo zapažene rezultate u boksu bez rukavica, a njegov utjecaj u tom sportu očito se počeo prenositi i na ostale borce unutar Hrvatske. ‘‘Bare knuckle‘‘ boks vrlo je uzbudljiv za ljubitelje borilačkih sportova i nestrpljivo ćemo iščekivati Adrianin debi u tom sportu. Nadamo se da će ići stopama klupskog kolege, Marka Martinjaka.

Linker
27. travanj 2024 06:44