Regija

Agron Smakići boksa na eventu Dilliana Whytea i Tysona Furyja? Pročitajte cijeli intervju

Agron Smakići

 Screenshot (youtube)
Naš ponajbolji boksač otkrio zanimljive detalje iz kampa Dilliana Whytea

Agron Smakići boksa kao profesionalac već 11 godina, a nakon mnogih problema s promotorskim kućama, lošim menadžmentom i problemima s isplatom Agron konačno proživljava svoje najbolje dane. Na Boxrec ljestvici trenutno zauzima 53. mjesto na koje se probio sjajnom pobjedom protiv Lenroya Thomasa, a nedugo nakon toga zaputio se u kamp Dilliana Whytea kako bi mu pomogao u pripremama za borbu protiv Tysona Furyja u nadolazećem eventu koje će se održati iduću subotu 23. travnja (4. mjesec). Tom prigodom Agi nam je dao ekskluzivan intervju, a otkrio je i neke jako zanimljive detalje.

Već si nekoliko dana u kampu Dilliana Whytea, možeš li prokomentirati kako teku pripreme za njegovu predstojeću borbu protiv Tysona Furyja?

"Dillian je odlično spreman, same pripreme su odlično protekle i sparinzi su bili dobri. Imao je različite sparing partnere, jako visoke momke od 205-206 centimetara. Bilo nas je ukupno četvero sparing partnera; ja kao ljevak i trojica dešnjaka. Radili smo jake sparinge ali i one tehničke prirode tako da mislim da se jako kvalitetno pripremio. Sad kad se odmori do borbe i kad mu se tijelo oporavi bit će dobar."

Smatraš li da se Dillian možda pretrenirava što se kondicijskog dijela tiče?

"Trenira jako i radi naporne treninge, ali do borbe je ostalo još tjedan dana i on će se uspjet dovoljno odmoriti i bit će spreman za borbu. Tijelo će mu se oporaviti i mislim da će eksplodirati u tom meču."

Dosta ste sparirali u kampu, kako ocjenjuješ sparinge i općenito svoju izvedbu?

"Sparinzi su bili odlični i jako sam zadovoljan sa svojom izvedbom. Bio sam mu ozbiljniji sparing partner od ovih ostalih momaka koji su još amateri ili su se tek nedavno počeli baviti profesionalnom karijerom. Odlične sparinge odradio sam i kada su bili jaki sparinzi, a isto tako i kada su bili oni tehnički. Mislim da sam mu jako dobro koristio jer sam izvrsno oponašao Furyja i njegovo kretanje u kontra gardu."

Kako predviđaš ishod njihovog meča?

"Dillian ima jako dobre udarce u tijelo, ima dobar kroše, jake udara, a boksaju s malim rukavicama i tu se svašta može dogoditi. Bit će to jako dobar meč i ja se nadam njegovoj pobjedi."

Imaš li neka saznanja o svojoj idućoj borbi i kakvi su ti planovi za budućnost?

"Ponudili su mi da boksam na njihovoj priredbi 23. travnja (4.mjesec) ali to još nije sigurno. Rekao sam mu da sam spreman, a vjerojatno ne bih dobio niti tako teškog protivnika. Dobio sam i ugovor od njih, ali rekao sam im da ću još razmisliti jer imam dobrih ponuda i s drugih strana. Razgovarat ću sa svojim trenerom i cijelom ekipom i vidjeti što je najbolje za nas i na temelju toga odlučiti s kojom od promotorskih kuća ću potpisati ugovor."

Hoćeš nakon svog posljednjeg meča odraditi prvo neku lakšu borbu ili odmah želiš jačeg protivnika?

"Ako bi mi nešto uletjelo na kratki rok kao što je mogućnost da nastupim iduću subotu onda bi to vjerojatno bio nešto lakši protivnik. Ukoliko ne nastupim u subotu i ako ću imati više vremena za bolje pripreme onda će to biti jači protivnik koji je bolje rangiran od mene i naravno da kao ulog bude neka manja titula. Sve to kako bih se mogao s vremenom usmjeriti na neku od svjetskih titula i da postanem jedan od izazivača."

Smatraš li da si posljednjom pobjedom zakoračio prema borbama koje će ti donositi novac?

"Da, ovo je ujedno bio i prvi meč na kojemu sam zaradio neki ozbiljniji novac, sve prije toga su bile prevare i lažna obećanja."

Agron se također osvrnuo na jedini poraz koji je doživio kao profesionalac te najavio kako najbolje od njega tek dolazi.

"Meč koji sam izgubio je također bio problematičan skupa s pripremama i lošim odnosom koji su imali prema meni. Jedini sparing partner tada mi je bio Marko Milun. Nisam dobio niti novac i to su mi javili tjedan dana prije i izmišljali su svakakve gluposti. Tada to nisam bio "pravi" ja; sad ćete tek vidjeti pravi boks od mene. Pokazat ću vam pravu tehniku, pravu snagu i sve mogućnosti koje posjedujem. Sad sam spreman u glavi i u tijelu i znam za što se borim. Ono što sam pokazao u posljednjem meču bilo je možda 25% od onoga što zapravo mogu učiniti u ringu, a uskoro ćete to i vidjeti." - zaključio je Agi.

Linker
25. travanj 2024 09:59