Regija

Agron Smakići saznao s kime će se boriti na zajedničkom eventu Bravea i WFC-a: Čeka ga opasni poljski teškaš

Agron Smakići

 Screenshot (youtube, Legacy Sports Management)
Iskusni hrvatski boksač odradit će svoj treći profesionalni MMA nastup

Prije mjesec dana pisali smo vam o Agronu Smakićiju i njegovom početku suradnje s WFC organizacijom. U pitanju je slovenska MMA organizacija koja će 20. travnja (četvrti mjesec) u suradnji s Brave CF organizacijom organizirati borilačku priredbu u Sloveniji.

Agron Smakići bit će dio te priredbe, ali sve do jučer čekali smo ime njegovog protivnika. Poljak Patryk Dubiela (5-2-0) odabran je kao Smakićijev protivnik. Radi se o borcu koji nije pretjerano poznat, ali ima dobar ‘‘score‘‘ i za ovu fazu Agronove MMA karijere, više je nego adekvatan odabir.

Dubiela je upisao pet pobjeda i dva poraza u dosadašnjoj karijeri. Metode kojima dolazi do pobjede poprilično dobro su raspoređene. Jednom je nokautirao protivnika, dvaput je slavio ‘‘submissionom‘‘, a u dva navrata do pobjede je došao na bodove. Poraze je upisivao isključivo prekidima, jednom je nokautiran, a jednom prisiljen na predaju.

Poljak je posljednji nastup odradio u sedmom mjesecu prošle godine, a pod okriljem Babilon MMA organizacije upisao je poraz u prvoj rundi. Marcin Sianos (6-7-0 uoči meča) porazio ga je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi borbe. Dubiela u posljednja tri nastupa ima jednu pobjedu i dva poraza, ali prije toga upisao je četiri uzastopne pobjede.

Na njegovom Instagram korisničkom računu navedeno je kako posjeduje smeđi pojas u BJJ-u, što daje naslutiti da se radi o potkovanom majstoru partera. Sve to čini izazov još zanimljivijim za Smakićija.

Dobro znamo kako je Agron profesionalni boksač (20-2-0 boks, 1-1 MMA), a MMA karijeru pokušat će paralelno graditi zajedno s boksačkom. Smakići voli MMA i smatra kako se radi o sportu s puno manje politike i komplikacija nego u boksu, a WFC mu je odlučio pružiti priliku da nastupi pod njihovim okriljem.

‘‘Dobro sam se složio sa Zlatkom (Mahićem). Pronašli smo se, imamo dobre planove i ideje. Definitivno ću odrađivati boksačke, ali i MMA mečeve.

WFC sam odabrao najviše zbog Zlatka. Dobro mi je objasnio svoj plan i neće mi smetati u boksačkoj karijeri. Ako se ponudi bitniji boksački meč, mogu ga odraditi, a onda se mogu vratiti MMA borbama.‘‘, poručio je Agron prije mjesec dana u intervjuu za WFC.

Smakići je dosad odradio dva MMA nastupa. Još krajem 2015. godine debitirao je na eventu Austrian Fight Challenge organizacije i poražen je u meču protiv Jeroena Mullersa. Agi je taj meč izgubio zbog diskvalifikacije nakon plasiranja ‘‘upkicka‘‘, tehnike nedozvoljene u MMA mečevima. Drugi MMA nastup Smakići je odradio u desetom mjesecu prošle godine. Hrvatski teškaš ponovno je nastupio u Austriji, ali ovaj put na Sparta Championship Fighting 3 eventu. Nokautom u prvoj rundi Smakići je porazio Marija Jagatića (1-4-0 uoči meča), a samo 30 sekundi trebao je za doći do pobjede.

Osim Smakićijevog nastupa, jučer je objavljen kompletan ‘‘fight card‘‘ ovog eventa. Erko Jun (7-2-0) predvodit će priredbu borbom protiv Alžirca Mohameda Saida Maalema (12-5-0), a nastupit će mnoštvo regionalnih boraca poput Davida Forstera, Monike Kučinič, Harisa Aksalića, Domena Drnovšeka i Danijela Špoljarića.

Dvorana Tivoli u Ljubljani ugostit će event, a nešto više od mjesec dana preostalo je do održavanja ove priredbe.

Linker
19. travanj 2024 22:04