Regija

Agron Smakići veliki ‘underdog‘ na kladionicama u borbi protiv Agita Kabayela, pogledajte koeficijente

 Agron Smakići

 Norbert SCHMIDT/imago sportfotodienst/Profimedia
Kladionice više vjeruju bivšem europskom prvaku

Koliko je opasan Agronov večerašnji protivnik govori i činjenica da su kladionice Kabayela postavile kao velikog favorita unatoč tome što je Agron bolje rangiran na BoxRec ljestvici. Razlog leži u tome što je Agit Kabayel već osvojio europsku titulu i branio ju u nekoliko navrata, međutim ta titula je u međuvremenu upražnjena te će sada ponovno boksati za nju protiv našeg Agrona Smakićija. Pa kako je onda moguće da je Agron rangiran bolje od Kabayela?

Razlog je jednostavan, Agron je u posljednjih nekoliko borbi jednostavno imao teže i bolje rangirane borce od Kabayela. U posljednje dvije godine Kabayel se borio samo dvaput i to protiv prekaljenog veterana Kevina Johnsona koji je rangiran kao 116. teškaš svijeta, te Pavela Soura koji nije niti u top 200.

Koeficijent na pobjedu Agrona Smakićija kreće se oko 3.00, pri čemu se može zaraditi dobar novac ukoliko se odlučite svoje povjerenje staviti na njega. S druge strane, koeficijent na Agita Kabayela je tek 1.30, što govori da su ga kladionice možda malo i precijenile u odnosu na našeg boksača.

Agron se pobjedom protiv Lenroya Thomasa popeo u top 50 boraca, a nakon toga protiv Fernanda Rodriga Simoesa de Almeide zapečatio 40. mjesto na ljestvici. Kabayel je radi loše rangiranih protivnika pao na 52. mjesto na ljestvici, dok je prije koju godinu bio puno bolje rangiran.

Linker
18. travanj 2024 23:42