Regija

Filip Hrgović se vratio u Zagreb nakon dugih priprema u SAD-u: ‘Boks je ponekad kompliciran sport‘

Filip Hrgović

 Instagram (filip Hrgović)
Ponajbolji hrvatski boksač pomalo razočarano vratio se kući nakon propalih pregovora oko nove borbe

U vrlo nezavidnoj situaciji trenutno je hrvatski boksač Filip Hrgović, a dojam je da se ta priča provlači kroz cijelu njegovu profesionalnu karijeru. ‘‘El Animal‘‘ trenutno je prvorangirani izazivač na IBF-ovoj ljestvici teške kategorije, a unatoč tome što se njegovom sljedećem protivniku nudi mogućnost borbe za titulu privremenog prvaka, Hrgović se muči s pronalaskom protivnika.

Andy Ruiz bio je opcija kojoj se nadao IBF, ali i Hrgovićev tim. Bivši svjetski prvak itekako je zanimljiv protivnik i nalazi se na trećem mjestu IBF-ovog poretka izazivača (titulu drži Usyk). Ruiz ipak nije pokazao naročit interes za ugovaranjem te borbe, jer njemu vjerojatno predstoji meč protiv Deontayja Wildera za sljedećeg izazivača prema WBC-u.

Filip Hrgović i IBF krenut će dalje po rang ljestvici, odnosno spuštat će se ljestvicom sve dok ne pronađu boksača koji je voljan boksati protiv ‘‘El Animala‘‘. Deontay Wilder i Anthony Joshua u poretku su odmah ispod Andyja Ruiza. Kao što smo naveli, Wilder će vjerojatno boksati protiv Ruiza i meč protiv Hrgovića neće mu biti interesantan, dok Anthony Joshua ima ugovoren meč protiv Jermaine Franklina. ‘‘AJ‘‘ će protiv američkog teškaša boksati 1. travnja (četvrti mjesec).

Frank Sanchez i Agit Kabayel dolaze u poretku nakon Wildera i Joshue, a netko od njih vjerojatno će pristati na meč. Hrgović će se u svakom morati čekati još neko vrijeme kako bi uopće započeo pregovore. Prava šteta, jer cijelo ovo vrijeme naporno je trenirao u nadi da će se boriti protiv Andyja Ruiza. Hrgović je zasad pauzirao s pripremama u SAD-u, a ponešto informacija podijelio je na svom Instagram profilu.

‘‘Nakon tri mjeseca trening kampa u SAD-u, vratio sam se u Hrvatsku nakon propalih pregovora oko borbe. Andy Ruiz odbio je nastaviti pregovore oko meča za IBF-ovog privremenog prvaka. Boks je ponekad kompliciran sport, ali dok čekamo novosti o sljedećem datumu borbe i protivniku, znate gdje me možete naći.‘‘, poručio je Filip.

Problem s pronalaskom njegovog protivnika leži u činjenici da Hrgović nije jedan od onih boksača koji privlači pažnju izvan ringa, a time njegovi mečevi ne generiraju ogromnu zaradu. To ga čini neprivlačnim protivnikom za vrhunske boksače, a u korist mu ne ide činjenica da je istovremeno jako kvalitetan, ali neatraktivan boksač. Na njemu je ipak da nastavi upisivati pobjede sve do trenutka kada ga vrhunski boksači više neće moći izbjegavati.

Linker
19. travanj 2024 09:59