K1 i Boks

Ništa od borbe Furyja i Usyka idućega mjeseca! Usykov promotor otkrio da Fury radi probleme oko novca

Tyson Fury

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Znalo se da će biti mogućih problema financijske prirode, no nadamo se kako meč ipak nije trajno propao

Borba između Furyja i Usyka jedna je od najvećih, ako ne i najveća koju boks trenutno može ponuditi. Pobjednik bi postao teškaški prvak koji je ujedinio sve relevantne titule, što bi nakon više od 20 godina bila velika stvar za sport općenito.

Kamen spoticanja je, dakako, bio novac. Usyk je zahtijevao da se ukupna zarada podijeli na dva jednaka dijela, što Furyju i njegovom timu ne odgovara te su htjeli više. Ono s čim su zadnje izašli u medije jest 60/40, a jesu li Fury i njegovi na to pristali, ne zna se.

Bilo je govora da će se borba održati 29.4., a neki su govorili i da je to službeno. No, to nikad i ni u jednom trenutku bila istina niti je borba mogla biti službena dok se strane ne govore oko novaca. Alexander Krassyuk, Usyokv promotor, rekao je kako je problem na Furyjevoj strani da se borba neće održati 29.4.

‘‘Mi smo očekivali da će se borba održati u ovom mjesecu, eventualno kasno u sljedećem (četvrtom). No, u ovom trenutku mogu reći da se borba neće održati ni 29.4. Jednostavno je premalo vremena. Jeste li vidjeli ijednu objavu od Tysona i njegovog tima na društvenim mrežama oko treninga ili posla? Mislim da oni uopće nisu u kampu, što znači da su odlučili za sada se ne boriti. Za sada nisam pozitivan, moramo biti realistični‘‘, rekao je Krassyuk za BoxingScene.

Otkrio je i kako su pristali na 60/40, ali Furyju je i to malo. Na kraju se zapitao želi li to Fury kupiti nogometni klub pa traži toliko novaca.

Naravno, nije moglo vez ovoga. Nadamo se kako borba ipak neće zauvijek propasti i da će naći neki zajednički jezik.

Linker
20. travanj 2024 15:52