Regija

Aleksandar Rakić: ‘Ne razmišljam više o klaunu Prochazki, već ćemo se susresti u budućnosti‘

Aleksander Rakić

 screenshot (YouTube, UFC)
U potpunosti je Aleksandar Rakić svoj fokus okrenuo na borbu protiv Jana Blachowicza

Dugo se Aleksandar Rakić pokušavao promovirati kao izazivač za titulu UFC-ove poluteške kategorije, no na kraju se morao pomiriti s činjenicom da ga je Čeh Jiri Prochazka preskočio po tom pitanju. Jiri će se vjerojatno prvom prilikom boriti protiv Glovera Teixeire, dok je Rakić dobio ispred sebe jedan novi ispit. 26. ožujka čega ga borba protiv donedavnog prvaka Jana Blachowicza.

Zadovoljan je tim razvojem situacije Rakić, posebno ako znamo da je u želji za borbom bio spreman prihvatiti i čovjeka kojeg je već prošle godine savladao, Anthonyja Smitha. Ovako se ne mora brinuti oko toga koliko mu je protivnik relevantan. Pobjeda nad prethodnim prvakom vodi ga tamo gdje on želi biti. I napokon je mogao prestati razmišljati o Prochazki, kojeg je tijekom prošlih mjeseca na redovnoj bazi prozivao.

"Za idućeg sam protivnika dobio Jana Blachowicza koji je bivši prvak i trenutno prvorangirani borac, tako da je to sjajna borba za mene. On je vrhunski borac i sretan sam što sam dobio ovu borbu i priliku okušati se protiv jednog od najboljih na svijetu. Što se tiče Jirija, ne mogu na tog klauna gledati ozbiljno. Nije me briga za njega. Fokus mi je na Janu Blachowiczu i borbi koju ćemo odraditi 26. ožujka. Uistinu više ne razmišljam o Jiriju", rekao je Rakić u razgovoru za MMA Junkie.

Tko zna, možda ga Čeh dočeka već u idućoj borbi, postane li on prvak nakon borbe protiv Glovera Teixeira, za koju se čini da bi mogla doći na red u nekom sličnom terminu kao što je i Rakićeva protiv poljskog borca. Dodao je kako će o Jiriju razmišljati kad za to dođe vrijeme, odnosno vjeruje da je njihova borba u budućnosti neminovna. Do tada će se okrenuti onome što za njega ima smisla.

"Siguran sam da ću se u budućnosti boriti protiv njega. Obojica smo mladi i u vrhu kategorije. On će se vjerojatno boriti protiv Glovera. Ne znam kada i gdje bih se mogao boriti protiv njega, no to će se sigurno jednog dana dogoditi. Trenutno sam zatvorio knjigu po pitanju tog tipa. Ne zanima me on niti njegova lažna samurajska sranja. Fokusiran sam na Jana Blachowicza i svoj cilj da ostanem aktivan. Nisam uspio dobiti borbu još ove godine, ali glavno da sam nešto ugovorio. Ovo je sigurno borba za idućeg prvog izazivača", uvjeren je Rakić kako ga u slučaju pobjede više ništa ne bi moglo ukloniti iz borbe za titulu.

I nama se tako čini.

Linker
25. travanj 2024 21:43