Regija

Aleksandar Rakić: ‘Prije par dana izgubio sam prijatelja, obećao sam mu da ću postati prvak!‘

Anthony Smith vs. Aleksandar Rakić
 screenshot
Borba protiv Thiaga Santosa mogla bi Aleksandru Rakiću donijeti ispunjenje glavnih ciljeva

2020. godinu Aleksandar Rakić završio je uspješno. Nastupio je tek jednom, ali dovoljno za najznačajniji rezultat dosadašnje karijere. 28-godišnji "Rocket" u kolovozu je savladao Anthonyja Smitha, pobjedom izborio mjesto unutar vodećih pet boraca ljestvice izazivača poluteške kategorije te je uspio iza sebe ostaviti gorak kraj 2019. godine, koju je završio porazom od Volkana Oezdemira.

Prva dva mjeseca nove će godine provesti u treningu. I to onom za do sada najvažniju borbu. 6. ožujka bit će dio UFC 259 programa, a tamo će se boriti protiv Thiaga Santosa. Jasnom logikom se može zaključiti kako bi pobjeda u toj borbi trebala biti vrijedna statusa izazivača.

"Bit ću spreman za rat te sam uvjeren i moj protivnik jednako tako. Želim taj napad na titulu i nevjerojatno želim taj pojas. Dao sam obećanje jednom prijatelju kojeg sam izgubio prije par dana, rekao sam njegovoj obitelji da ću pobijediti Thiaga i da ću izboriti borbu za titulu. To je nešto što me jako motivira", rekao je Aleksandar u razgovoru za MMA Junkie, dodavši neke informacije o svom protivniku koji je posljednje dvije borbe izgubio:

"Ta dva poraza u nizu ne znače ništa. Thiago je opasan tip koji je odradio jako dobru borbu protiv Jona Jonesa. Vrlo dobro se borio i to ozlijeđen. Sad je izgubio od Glovera, no poslao ga je na pod, samo što se Glover vratio. Thiago je opasan, jako opasan. U toj se borbi vidjelo i da je 'ring rust' bio prisutan. Mislim da će u borbu protiv mene doći motiviraniji. Gladan je i vidi svoje prilike. Isto tako, uvjeren sam da jako dobro trenira. Trenirali smo zajedno prije dvije godine, kad sam bio u American Top Teamu. Opasan je, ali ja znam da sam na svom vrhuncu i tvrdim vam da me nitko neće pobijediti dok je tako. U to se mogu zakleti pred Bogom."

Pozicija izazivača, ako ju izbori, bi mogla donijeti i malo čekanje, budući da će ipak svoje mjesto morati naći iza Glovera Teixeire, kojeg je UFC-ova odluka da titulu poluteške kategorije napada Israel Adesanya također privremeno zaustavila u ostvarenju ambicija.

No, u ovom trenutku to Rakiću nije bitno. Najvažnije je savladati "Marretu" i izboriti spomenuti status. Čeka ga zanimljiv izazov, kojeg je svjestan. Nakon što ga apsolvira, dvojbi ipak nema.

"Nekad čeka priliku za kontrira, a nekad juri naprijed. Tako da ne znam što mogu očekivati od njega, no spreman sam naravno za sve. To je ono najvažnije. A onda se, nakon ove borbe, želim boriti za titulu", potvrdio je borac koji je u dosadašnjoj karijeri upisao 13 pobjeda i dva poraza. Kao UFC borac slavio je pet puta u šest nastupa.

Linker
23. travanj 2024 19:08