Regija

Rakić o velikom okršaju dvojice prvaka: ‘Za mene bi pobjeda Adesanye bila dobra stvar...‘

Aleksandar Rakić
 Instagram
Ponajbolji poluteškaš svijeta komentirao je glavnu borbu priredbe koja se održava početkom ožujka

Israel Adesanya pokušat će 6. ožujka na UFC-u 259 svojoj tituli u srednjoj, pridodati i pojas iz poluteške, a rasplet je to koji bi izgleda zadovoljno pozdravio i Aleksandar Rakić.

Srpsko-austrijski borac iste će večeri imati najveći meč svoje dosadašnje karijere, a pobijedi li bivšeg izazivača Thiaga Santosa, Aleksandar bi već tog dana mogao napraviti ogroman korak prema borbi za titulu.

A kada u tu cijelu priču ubacimo Adesanyin zvjezdani status, nije ni čudo da neki izazivači u 'The Last Stylebenderu' vide atraktivnijeg suparnika od aktualnog prvaka iz Poljske.

"Za mene bi to bila dobra stvar. Postane li prvak, on će držati naslove u dvije kategorije i trebat će se suočiti sa mnom, a to za njega neće biti dobra noć. Sva njegova ostavština i sve njegove zasluge doći će k meni", rekao je Rakić u razgovoru s MMA Junkie portalom.

Pobijedi li Rakić u svom idućem nastupu Santosa, imat će se s pravom nadati napadu na UFC-ovo 'zlato', ali jednog čovjeka u cijeloj toj priči ne smijemo zaboraviti. Koliko god navijači s ovih prostora žele Aleksandra gledati u pojasa vrijednom okršaju, teško je ignorirati činjenicu da je s pet pobjeda u nizu istu priliku itekako zaslužio i Brazilac Glover Teixeira. Priznao je to i Rakić koji u istom intervjuu objašnjava i kako razumije UFC-ovu odluku s Adesanyom:

"Glover je sjajan borac s pet uzastopnih pobjeda i po meni zaslužuje borbu za pojas. Ali UFC odlučuje o tome što žele, a za promociju i marketing to je meč Adesanye i Blachowicza. To je lakše prodati ljudima i bit će vrlo zanimljivo vidjeti Adesanyu u poluteškoj kategoriji. Ipak je razlika između te i srednje kategorije ogromna. Radi se o devet kilograma - od 84 do 93, a snaga se dosta osjeti u tih devet kilograma. Mi poluteškaši smo snažni, ali i brzi. Nije mi namjera reći da borci iz srednje nisu snažni, ali da će biti zanimljivo, bit će."

Iako je Adesanya po kladionicama veliki favorit (1,35 - 3,20), Rakić smatra da je pred nama dosta izjednačen dvoboj.

"Jan je vrlo čvrst i vrlo jak lik. Za mene je ovo 50-50. Bit će to vrlo zanimljivo i definitivno ću pozorno iz prvog reda pratiti što se događa i usput saznati tko će biti moj idući suparnik u budućnosti", rekao je Rakić.

Linker
26. travanj 2024 04:53