Regija

Alen Amedovski nikako ne uspijeva pobijediti u UFC-u: Makedonac je izgubio treći put zaredom

Alen Amedovski

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
34-godišnji borac srednje kategorije vjerojatno će biti otpušten iz promocije nakon novog poraza

Makedonski borac srednje kategorije Alen Amedovski još 2019. godine debitirao je pod okriljem UFC-a. Dva poraza u dva nastupa pretrpio je Amedovski, ali promocija mu je odlučila pružiti još jednu priliku.

Dugo se čekao novi nastup Alena Amedovskog, a pobjeda mu je bila imperativ protiv Josepha Holmesa. Nažalost, Amedovski je poražen nakon samo 64 sekunde borbe. Holmes je gušenjem (RNC) prisilio Amedovskog na predaju.

Amedovski je od samog početka borbe zauzeo sredinu kaveza i pritisnuo je Holmesa. Američki borac branio se kickovima, a nakon 40 sekundi borbe, Holmes je iz ničega plasirao koljeno u bradu Amedovskog. Nekim čudom Amedovski nije završio nokautiran, ali Holmes ubrzo dolazi do rušenja, nakon čega uzima leđa Amedovskog. Brzo je Holmes zaključao gušenje i ''RNC-om'' vjerojatno završio UFC karijeru makedonskog borca, barem zasad.

Teško je očekivati da će UFC zadržati Amedovskog nakon tri poraza u jednako toliko nastupa. Ne ide mu u korist niti činjenica da su mu posljednje dvije borbe trajale ukupno 78 sekundi. Amedovski je u UFC došao s omjerom 8-0, a dvije pobjede upisao je pod okriljem Bellatora. Očekivalo se od Makedonca puno više, ali 34-godišnjak jednostavno nije uspio pokazati što zna unutar UFC-a.

Što se Holmesa tiče, njemu je ovo bio drugi UFC nastup. U debiju je poražen od strane Jamiea Picketta, a pobjedom protiv Amedovskog vratio se na pobjedničke staze. Hoće li Holmes moći povezati još nekoliko pobjeda nakon ovog, preostaje nam vidjeti. Danas je odradio dobar nastup i ovako uvjerljivom pobjedom mogao bi konkurirati i za osvajanje bonusa.

Linker
25. travanj 2024 12:41