UFC

Holly Holm poražena kontroverznom sudačkom odlukom; ‘Demolidor‘ Pereira nastavlja put ka vrhu

Michel Pereira

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bivša prvakinja UFC-ove bantam kategorije pretrpila je poraz u tijesnom meču protiv Ketlen Vieire

UFC-ov Apex sinoć je ponovno ugostio UFC priredbu, a ukupno 11 borbi održano je u sklopu UFC Fight Night 206 priredbe. Bilo je tu uistinu zanimljivih mečeva i finiša, a glavna borba večeri završila je s dosta kontroverze.

Brazilka Ketlen Vieira (13-2-0, 7-2 UFC) podijeljenom sudačkom odlukom (48-47 x2, 47-48) savladala je Holly Holm. Bio je to obračun petorangirane (Vieira) i drugorangirane izazivače u bantam kategoriji, a pobjeda Vieire naišla je na brojna negodovanja navijača i svih onih koji su imali prilike pogledati ovaj meč.

Holm je prema službenoj statistici s ufcstats.com stranice pogodila 96 značajnih udaraca, naspram 85 Vieirinih. Ukupan omjer u udarcima je 188-122 u korist Holm. Bivša prvakinja pogađala je više kroz ukupno tri runde (druga, četvrta i peta), a ESPN-ova statistika još joj više ide u korist.

Prema njihovim podacima, Holm je pogodila 112 značajnih udaraca, naspram 63 od strane Vieire. To je gotovo pa duplo više, no svejedno je izgubila meč. Brazilka je upisala jedno rušenje u cijelom meču, a Holm niti jedno.

Čini se kako su konkretniji udarci Brazilke presudili u očima sudaca, dok Holm prema njihovom mišljenju nije napravila dovoljno. Holly je pretežno kontrolirala Vieiru u klinču. U svakom slučaju, meč koji je lako mogao otići na obje strane.

U sunaslovnoj borbi večeri, gledali smo ujedno i najbolju borbu večeri. Michel ''Demolidor'' Pereira i Santiago Ponzinibbio pružili su tri runde jako dobrog meča, a slavio je ''Demolidor''.

I ovdje je pobjednik proglašen nakon podijeljene sudačke odluke (28-29, 30-27, 29-28). Oba borca bila su aktivna i precizna sa svojim udarcima, ali dojam je kako je Pereira nešto snažnije i konkretnije pogađao.

''Demolidor'' je u UFC došao s pedigreom jednog od najatraktivnijih boraca na svijetu. Njegovi nekonvencionalni potezi tijekom meča ubrzo su ga koštali, a protiv Tristana Connellyja i Diega Sancheza upisao je poraze.

Uozbiljio Michel nakon toga i nanizao je pet uzastopnih pobjeda. Pobjedom protiv Ponzinibbija, ''Demolidor'' bi napokon trebao uskočiti u top 15 i njegov put ka vrhu se nastavlja. A tek mu je 28 godina.

Ostatak večeri ponudio je prije svega borbe trojice regionalnih boraca. Alen Amedovski poražen je od strane Josepha Holmesa (više o toj borbi pročitajte OVDJE), a uspješan nije bio niti Duško Todorović protiv Chidija Njokuanija. Izvještaj tog meč pročitajte na LINKU.

Uroš Medić donekle je popravio večer. Srpski borac lake kategorije pobijedio je Omara Moralesa, a jako dobrim nastupom došao je do druge pobjede u trećem UFC nastupu. Detaljnije o toj borbi pročitajte OVDJE.

Kompletne rezultate sinoćnje UFC-ove priredbe pročitajte pri dnu ovog teksta.

UFC Fight Night 206 - rezultati

Glavni dio priredbe:

Ketlen Vieira def. Holly Holm via podijeljenom sudačkom odlukom (47-48, 48-47, 48-47)

Michel Pereira def. Santiago Ponzinibbio via podijeljenom sudačkom odlukom (28-29, 30-27, 29-28)

Chidi Njokuani def. Duško Todorović via KO - R1, 4:48

Tabatha Ricci def. Polyana Viana via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Jun Yong Park def. Eryk Anders via podijeljenom sudačkom odlukom (28-29, 29-28, 29-28)

Preliminarni dio priredbe:

Joseph Holmes def. Alen Amedovski via submission (rear-naked choke) - R1, 1:04

Jailton Almeida def. Parker Porter via sub (rear-naked choke) - R1, 4:35

Uroš Medić def. Omar Morales via TKO - R2, 3:05

Jonathan Martinez def. Vince Morales via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Chase Hooper def. Felipe Colares via TKO - R3, 3:00

Sam Hughes def. Elise Reed via TKO - R3, 3:52

Linker
20. travanj 2024 06:24