Regija

Alen Babić dobio protivnika za Matchroomovu priredbu ovog vikenda

Alen Babić
 Fight Site
Damian Chambers borac je koji je odlučio suprotstaviti se Alenu Babiću

Kao što je već prije nekoliko dana sam otkrio, Alen Babić nastupit će u subotu 12. lipnja na priredbi Matchroom Boxinga, koju predvodi meč Lewisa Ritsona i Jeremiasa Poncea. Babić je uspio nagovoriti Dilliana Whytea i Eddieja Hearna da ga ubace na taj program, što su oni na kraju prihvatili, no problem je postojao oko pronalaska protivnika.

Jedan se boksač na kraju ipak odvažio prihvatiti poziv i krenuti u izazov koji nudi jedan od najatraktivnijih i najagresivnijih boraca na Matchroomovom rosteru. Kako javlja Mz.Boxing, a i Babić je na svojim profilima podijelio njihovu objavu, suprotstavit će mu se Damian Chambers. Meč bi se trebao održati u međukategoriji do 96 kilograma.

Chambers je britanski boksač koji je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisao 11 pobjeda i tek jedan poraz. 32-godišnji Chambo inače je boksač lakoteške kategorije, a na rezimeu ima nekoliko značajnijih pobjeda. Ipak, jedini jači meč do sada, 2019. godine protiv Mikaela Lawala, izgubio je prekidom u prvoj rundi. Prema BoxRecu je 94. borac svijeta lakoteške kategorije, a trebao bi biti u formi, budući da je u pripremama za meč koji ima ugovoren za 24. srpnja. U međuvremenu je odlučio prihvatiti priliku pokazati se pred Matchroomovim auditorijem.

Babić će u subotu tražiti svoju sedmu pobjedu. Dosadašnjih šest upisao je prekidom, a niti jednom još nije otišao dalje od treće runde. Ovo će mu ujedno biti prvi meč u 2021. godini i povratak nakon ozljede te operacije. Vjerovalo se da će mu oporavak potrajati do kraja ljeta, no na kraju su se ostvarile njegove najave, da će biti spreman puno ranije. Za vikend ima priliku svoju odluku da zatraži brzi povratak u potpunosti potvrditi kao ispravnu.

Linker
19. travanj 2024 10:40