Regija

(VIDEO) Pogledajte prvo obraćanje Alena Babića nakon poraza: ‘Boks je moj život, vratit ću se!‘

Alen Babić

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Hrvatski boksač Alen Babić sinoć je upisao prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri

Uistinu težak poraz pretrpio je Alen Babić sinoć u meču protiv Lukasza Rozanskog. Hrvatski boksač imao je povijesnu priliku upisati se u ‘‘boksačku vječnost‘‘ kroz osvajanje WBC-ove svjetske titule, ali to nažalost nije ostvario.

Lukasz Rozanski nametnuo se od prve sekunde, a nešto više od dvije minute trebao je da porazi Babića tehničkim nokautom. Mnogi će reći da se radilo o pomalo preuranjenom prekidu, ali Babić jednostavno nije bio svoj i izgledao je neprepoznatljivo u tom meču. Nedugo poslije poraza, Alen se oglasio putem Instagram i sam je priznao da zapravo nema pojma što mu se dogodilo u tom meč protiv Poljaka.

‘‘Da, to se upravo dogodilo. Srce mi je slomljeno. Ne znam što se dogodilo. Nisam osjetio niti jedan udarac. Nemam nikakvih tragova na svom licu. Osjećam se kao da sam odradio zagrijavanje, a odmah nakon toga uslijedio je kraj borbe. Ne znam što se dogodilo. Ovo mi je prvi poraz u posljednje četiri godine, a izgubio sam nokautom od boksača koji je me porazio mojim stilom. Bio sam spreman, sve sam uložio u ovaj meč i ne mogu kriviti nikog osim sebe samog.‘‘, govorio je vidno razočarani Babić, ali potom je uslijedila poruka koju želimo čuti.

‘‘Jedno je sigurno: vratit ću se! Čak ako me oni ne žele, ako mi ne dopuste povratak, ja ću se vratiti. Volim boks i to je sve što znam raditi, to je moj život. Ništa drugo ne bih radio.‘‘, dodao je Alen.

Podosta dugu poruku ostavio je Babić, a višestruko puta je ponavljao kako ne zna što se dogodilo, te je ponavljao da će se zasigurno vratiti. Ispričavao se Babić i svojim fanovima od kojih je dobivao lijepu podršku, a na kraju svog obraćanja je poručio:

‘‘Žao mi je što sam vas sve razočarao, stvarno ne znam što se dogodilo. Čestitke Rozanskom, on je dobar borac i pobijedio me u mojoj igri. To najviše boli, jer nikada nisam ovako izgubio borbu kroz 12 godina svoje karijere. Ovo je stvarno bolno, ali vratit ću se, sigurno ću se vratiti. Nastavit ću se poboljšavati, a boks volim svim svojim srcem. Da, usrana situacija, ali želim naučiti sve o boksu. Ovo je jedan veliki dio toga, osjetiti poraz i naučiti se nositi s time. Hvala svima što ste gledali i hvala vam na podršci. Sada ću se vidjeti sa svojim starim prijateljem, depresijom. Dugo se nismo vidjeli, ali vratit ću se. Puno puta sam izgubio, a ovo je samo jedan od tih trenutaka. Želim podijeliti ovaj osjećaj s vama, jer vi ste dio mog boksačkog puta. Cijenim svaki komentar, dobar ili loš. Sada ću probati odspavati. Hvala vam.‘‘

Babiću ne preostaje ništa drugo, nego prihvatiti ovaj poraz kao lekciju. Sigurno će mu biti potrebno ponešto odmora, ali ne sumnjamo da će se njegova glad za boksom brzo vratiti. 32 su mu godine i još uvijek može puno toga pokazati u ovom sportu.

Linker
13. travanj 2024 21:25