Regija

Alen Babić o meču protiv Rozanskog: ‘Sve je protiv mene, ali meni se to sviđa jer ću biti najrazorniji‘

Alen Babić

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Do spektakla je ostalo malo više od tjedan dana, tako da smo lagano počeli odbrojavati dane do ‘‘Savageove‘‘ borbe za pojas

Osam dana ostalo je do najvećeg meča u karijeri našeg boksača Alena Babića. Iduće subote, 22.4. se u Poljskog bori protiv Lukasza Rozanskog za WBC titulu u bridger kategoriji. ‘‘Savage nije nastupio od petog mjeseca prošle godine i pobjede nad Adamom Balskim, tako da vjerujemo da je gladan ringa i borbe.

Puno toga je Babić promijenio od tada. Angažirao je novog trenera i razišao se s dugogodišnjim trenerom Leonardom Pijetrajem, tako da će biti zanimljivo vidjeti kako će ‘‘Savage‘‘ sad izgledati u ringu. Jučer je dao i intervju za Sky Sports Boxing, gdje je između ostalog rekao:

‘‘Moj novi trener je boksač Kuće slavnih. Uživao sam svaku sekundu s njim i ovo je najbolji kamp kojeg sam ikad imao. Žao mi je što ne govorim poljski da mogu pozdraviti sve i zahvaliti za toplu dobrodošlicu. Zapravo sam jako sretan što se borim u Poljskoj. Eddie Hearn je izgubio licitaciju honorara za mene, ali kao što sam i rekao, od prvog dana sam sretan što sam došao u Poljsku i u njegov grad da se borim s njim‘‘, rekao je Alen.

‘‘Ne bih došao u njegovo dvorište da nisam siguran. Mislim da će biti luda atmosfera, sve će biti protiv mene. Sviđa mi se to, moji dečki dolaze iz Hrvatske i to je sve što trebam. Želim da on bude najbolji što može biti, kao Balski. Želim da izvuče taj boks iz mene. Jer kada je on najbolji, ja sam tad najrazorniji. Nitko ne misli da će ova borba ići do zvona, nas dvojica imamo 95% nokauta‘‘, dodao je.

Što nakon ovakvih riječi reći nego Alenu poželjeti sreću iduće subote i da pojas nakon dugo godina donese u Hrvatsku.

Linker
14. travanj 2024 04:38