Regija

(VIDEO) Babić i Rozanski odradili sučeljavanje, ‘Savage‘ otkriva: ‘Nekako mi je praznjikav‘

Alen Babić (lijevo) i Lukasz Rozanski (desno)

 Screenshot (youtube, Ringpolska)
Neporaženi hrvatski boksač ovaj vikend kreće u napad na svjetsku boksačku titulu

Ušli smo u jako bitan, može se reći povijesni tjedan za hrvatski boks, ali i sport općenito. Hrvatsi boksač Alen Babić u subotu će boksati za titulu svjetskog prvaka u kategoriji do 102 kilograma (‘bridgerweight‘), a protivnik će mu biti neporaženi Poljak Lukasz Rozanski (14-0).

‘‘Savage‘‘ odlazi u Poljsku na gostujući teren, a pokušat će postati prvim Hrvatom sa svjetskom boksačkom titulom još od 2007. godine i Stipe Drviša. Drviš je tada uzeo WBA pojas svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji, a sada, a Babić napada WBC-ovu titulu u bridger kategoriji.

Poljak Lukasz Rozanski opasan je boksač koji ne bježi od otvorenih razmjena. Radi se zapravo o tipičnom poljskom fajteru tvrdih udaraca i brade, ali Babić je imao priliku odraditi prvo sučeljevanje i konferenciju za medije.

‘‘Malo smo se ‘pohrvali‘, čisto da ga osjetim. Nekako mi je praznjikav. To mi je samo dalo dodatni vjetar u leđa i dokaz da sam najspremniji u svojoj kategoriji. Mislim da on neće izdržati tri runde ako je uistinu takav. Mislim da je ovaj meč moj apsolutni vrhunac treninga. Rozanski je savršen protivnik.‘‘, rekao je Alen u sklopu RTL Danas emisije.

Naravno da meč za svjetsku titulu nosi i velik pritisak. Babić priznaje da u sebi donekle potiskuje razmišljanje o tome i pomisao da bi od subote mogao biti upisan u povijest kao nositelj svjetske titule. Ne smije se ‘‘Savage‘‘ unaprijed zanositi razmišljanjem o tome, nego u potpunosti mora biti fokusiran na meč i svog protivnika.

‘‘Ako skužim gdje sam i što sam, ‘izgorit ću‘, razbolit ću se i nema meča. Čekam da vidim što će pojas od mene napraviti. To je jedan boksački vrhunac kojemu se nisam mogao niti nadati.‘‘, pojasnio je Babić za RTL.

Puno toga čeka nas po pitanju ovog meča kroz cijeli tjedan. Bit će tu raznih intervjua, konferencija za medije, analiza i sličnog. Puno toga u vezi ovog meča pripremamo i mi na našem portalu, a svima nam preostaje strpiti se još nekoliko dana prije ovog povijesnog meča.

Sučeljavanje Babića i Rozanskog možete pogledati u videu ispod teksta (od 9:40 min).

Linker
15. travanj 2024 03:51