Regija

Alen Babić ogroman je favorit u meču protiv Balskog: Pogledajte kako se kreću koeficijenti

Alen Babić

 Screenshot (youtube, Dazn Boxing)
Ponajbolji hrvatski boksač u borbu karijere ulazi izuzetno favorizirano od strane kladionica

11. meč u profesionalnoj karijeri Alena Babića (10-0, 10 KO) sve je bliže. ''Savage'' će se u Londonu obračunati s Poljakom Adamom Balskim (16-1-0, 9 KO), a ulog će biti WBC-ova (Silver) titula u ''bridgerweight'' kategoriji.

Bit će to velik i težak ispit za našeg Babića, kojem će meč protiv Poljaka biti ujedno i prvi u ovoj kalendarskoj godini. ''Savage'' se pošteno namučio protiv Davida Spilmonta, u 12. mjesecu protekle godine. Trebao je Rovinjanin pauzu nakon toga, a sada će i debitirati u ''bridger'' kategoriji (-103 kg).

Adam Balski nije nimalo bezopasan protivnik. 31-godišnjak iz Poljske, samo jednom je poražen u svojoj profesionalnoj karijeri, a bolji je bio puno iskusniji Mateusz Masternak (46-5-0).

Upisivao je Balski pobjede protiv nekih boksača koji su uoči tih mečeva imali jako dobre omjere pobjeda i poraza. Padali su tako Valery Brudov (43-9-0), Lukasz Janik (28-3-0), Demetrius Banks (9-2-0), Denis Grachev (16-6-0) i mnogi drugi. Balski dakle nije gradio svoj sjajni omjer isključivo na protivnicima koji imaju više poraza, nego pobjeda.

Unatoč svemu tome, Alen Babić veliki je favorit u ovom meču, barem prema mišljenju kladionica. Web stranica ''Pro Boxing Odds'' nudi listu koeficijenata iz nekoliko poznatijih stranih kladionica, a Balskom daju jako male šanse.

Koeficijent na pobjedu ''Savage'' kreće se od 1.20 do 1.28, dok je koeficijent na Poljakovu pobjedu u rasponu od 3.60 pa sve do 4.60.

Babić je boksač i čovjek koji inače uživa u ulozi autsajdera i podcjenjivanju. Ovaj puta ipak dolazi kao veliki favorit i sve osim pobjede, predstavljat će veliko iznenađenje. Nadajmo se kako sve to neće stvarati nepotreban pritisak Babiću.

Linker
20. travanj 2024 16:18