Regija

(VIDEO) ‘Totalno drukčiji od drugih‘; Alen Babić odlučio je odraditi sparing na otvorenom treningu

Miro Radić i Alen Babić

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Tri dana uoči svoje borbe, ‘‘Savage‘‘ je sparirao sa svojim sparing partnerom Mirom Radićem

Svi smo već navikli da Alen Babić nije tipičan današnji boksač. ''Savage'' često ističe kako preferira ''old school'' beskompromisne boksače i njegove metode puno više nalikuju nekim prošlim vremenima.

Počevši od treninga pa sve do stila borbe, Babić je jednostavno drukčiji, a to je dokazao i svojim otvorenim treningom uoči meča protiv Adama Balskog.

''Savage'' će se u subotu obračunati s Poljakom sa WBC-ov (Silver) pojas u ''bridgerweight'' kategoriji, a samo tri dana uoči velike borbe, Babić je odlučio odraditi sparing i to na otvorenom treningu.

Partner za ''ples'' bio je Babićev prijatelj Miro Radić, a pratitelji Alena Babića znaju da se radi o osobi koja nerijetko sparira s Babićem. Iako se ne radi o profesionalnom boksaču, ''Savage'' često ističe kako Miro Radić posjeduje jako dobre boksačke vještine, a nešto od toga može se vidjeti i kroz snimke njihovih sparinga.

Sparing su odlučili odraditi i sada, a mnogi su ostali začuđeni time. Otvoreni trening inače se sastoji od udaranja fokusera i ''shadow'' boksa te služi kao lakši trening uoči meča i svojevrsna prezentacija forme za publiku.

Naravno da Radić i Babić nisu odradili jaki sparing kako ne bi ugrozili Babićev meč, ali svejedno se radi o vrlo zanimljivom prizoru. Kako je prošao cjelokupan ''Savageov'' otvoreni trening, pogledajte u videu pri dnu teksta. Dio sa sparingom započinje od 49:50 min.

Linker
19. travanj 2024 23:09