UFC

BORILAČKI TJEDAN: Alen Babić ide po svoj prvi pojas, a UFC nudi nastupe dvojice srpskih boraca

Alen Babić vs. Adam Balski

 Instagram (alen Babić)
Niti ovog tjedna fanovi borilačkih sportova neće ostati zakinuti za sjajne priredbe

Peti mjesec već nam je ponudio pregršt velikih borilačkih evenata, a ovaj tjedan također nudi puno toga zanimljivog. Ipak, oči će najviše biti uprte ka Londonu i novom meču Alena Babića, ali regionalni fanovi popratit će i UFC-ovu priredbu s velikim zanimanjem.

UFC Fight Night 206: Holm vs. VIeira

Obračun Holly Holm i Ketlen Vieire realno nije meč koji će privući veliki interes te se radi o poprilično slabom odabiru za glavnu borbu večeri. Međutim, Duško Todorović obračunat će se s Chidijem Njokuanijem, a nastupit će i Uroš Medić, kojeg čeka Omar Morales. Dodamo li da u sunaslovnoj borbi večeri gledamo obračun Santiaga Ponzinibbija i Michela ''Demolidora'' Pereire, UFC-ov ovotjedni event postaje osjetno zanimljiviji. Makedonac Alen Amedovski također će nastupiti, a prvu UFC pobjedu tražit će protiv Josepha Holmesa.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas, USA.

Kad: U noći sa subote (21.05.) na nedjelju (22.05.). Preliminarni dio priredbe započinje u subotu, u 22:00h, a ''main card'' starta u nedjelju od 01:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Eagle FC 47: Junior dos Santos vs. Yorgan De Castro

Khabibova MMA promocija nakon dva mjeseca vraća se u Ameriku. Bivši UFC-ovi teškaši, Junior dos Santos i Yorgan De Castro, predvodit će Eagle FC 47 event. Hector Lombard i Thiago Silva nastupit će u sunaslovnoj borbi večeri. Adi Alić također će boriti na ovom eventu, a protivnik će mu biti Shawn Bunch. Alić je bosanskohercegovački borac , ali živi i trenira na Floridi.

Gdje: Miami, Florida, USA

Kad: U noći s petka (20.05.) na subotu (21.05.). Priredba započinje u petak, u 00:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

ONE Championship: 157

Sjajna azijska promocija nastavlja s odličnim eventima koje pruža u 2022. godini. Ovaj tjedan čeka nas pregršt uzbuđenja u sklopu njihove priredbe te ukupno dvije borbe za pojas. Petchmorakot Petchyindee i Jimmy Vienot borit će se za muay Thai titulu u perolakoj kategoriji, a Prajanchai P.K.Saenchai branit će pojas u slamka kategoriji. Protivnik će mu biti Joseph Lasiri. U sklopu glavnog dijela programa, nastupit će i borci kao što su Garry Tonon, Marcus Almeida, Rodtang, Shinya Aoki te Jonathan Haggerty. Rade Opačić i Guto Innocente trenutno su na programu uvodnog dijela priredbe. Denis Purić odradit će muay Thai meč, a radi se o bosanskohercegovačkom borcu s kanadskom adresom.

Gdje: Singapore Indoor Stadium, Singapur

Kad: Petak (20.05.), 11:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Matchroom Boxing: Alen Babić vs. Adam Balski

Ponajboljeg hrvatskog boksača čeka najveći i najbitniji ispit u dosadašnjoj karijeri. ''Savage'' će se boriti protiv Poljaka Adama Balskog, a ulog je WBC-ov (Silver) pojas u ''bridger'' kategoriji. Priredbu će predvoditi borba između dvojice britanskih poluteškaša, Joshue Buatsija i Craiga Richardsa.

Gdje: O2 Arena, London, UK

Kad: U subotu, 21.05. Priredba započinje u 20:00h, a Babić bi se u ringu trebao naći iza 21:00h, ovisno o trajanju mečeva koji se održavaju prije njegovog.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

David Benavidez vs. David Lemieux

''Dvoboj Davida'' zapravo je obračun za WBC-ova privremenog prvaka u super-srednjoj kategoriji. Canelo Alvarez nositelj je te titule, ali s obzirom na njegove druge obaveze, WBC će dobiti privremenog prvaka. Iskusni Lemieux pokušat će nanijeti prvi poraz Benavidezu, u njegovom 26. profesionalnom nastupu.

Gdje: Glendale, Arizona, USA

Kad: Benavidez i Lemieux trebali bi se naći u ringu u nedjelju (22.05.), oko 06:00h ujutro.

Linker
20. travanj 2024 16:18