Regija

Alen Babić prognozirao meč Hrgovića i Zhanga: ‘Tehnički nokaut između četvrte i osme runde‘

Alen Babić

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘‘Savage‘‘ je putem Instagrama odradio novi Q&A sa svojim pratiteljima

Nešto više od 20 dana dijeli nas od novog nastupa Filipa Hrgovića, ujedno i njegovog najvećeg u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. ‘‘El Animal‘‘ 20. kolovoza (osmi mjesec) boksat će protiv Zhileija Zhanga, a pobjednik tog meča postat će obveznim izazivačem za IBF-ovu titulu u teškoj kategoriji.

Kako se meč bude bližio, sve će više biti raznih prognoza, analiza i sličnih najava. Oba boksača neporaženi su u svojim karijerama, ali Zhang ima deset profesionalnih pobjeda više od Hrgovića. 24 pobjede upisao je kineski borac, ali i jedan remi.

Naš Hrgović s druge strane ima 14 pobjeda u jednako toliko profesionalnih nastupa. Obojica se mogu pohvaliti olimpijskim medaljama. Zhang onom srebrnog sjaja, a Hrgović brončanom medaljom.

Sve u svemu, bit će to jako zanimljiv obračun i prilika za dodatni iskorak obojici boksača. Nema sumnje kako će doći maksimalno spremni jer to je za obojicu najvažniji meč u dosadašnjim profesionalnim karijerama.

Kad su prognoze u pitanju, ponajbolji hrvatski boksač Alen Babić upitan je tijekom Q&A-ja na Instagramu da podijeli svoju prognozu. Iako je ‘‘Savage‘‘ uključio efekt koji mu je postavio virtualne naočale s natpisom ‘‘Nije me briga‘‘, ipak je iznio svoje mišljenje.

‘‘Ako baš moram, reći ću Hrgović, između četvrte i osme runde, tehničkim nokautom.‘‘, prognoza je ‘‘Savage‘‘ Babića.

image

Alen Babić

Instagram (alen Babić)

Svi znamo kako između Babića i Hrgovića dugo postoji rivalstvo i određene tenzije, ali sve je nekako ublaženo sredinom petog mjeseca nakon susreta na aerodromu. Bio je to miroljubivi susret prilikom kojeg je Hrgović prišao Babiću, pružio im sportski pozdrav ‘‘šaku o šaku‘‘, a Babić mu je iskazao sućut zbog smrti oca.

Na istoj priredbi na kojoj će boksati Hrgović, gledat ćemo i drugi meč između Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue. Bit će to ujedno i glavna borba večeri na eventu koji će se održati u Saudijskoj Arabiji. Babić je putem Instagrama otkrio kako smatra da će Usyk pobijediti, ali istaknuo je da voli Joshuu.

Preostala pitanja i odgovore možete potražiti na ‘‘Savageovom‘‘ Instagram profilu, a na pitanja je odgovarao putem Instagram ‘‘storyja‘‘.

Što se prognoze oko Hrgovićeva meča tiče, možemo reći da se nadamo kako će obistiniti te da će ‘‘El Animal‘‘ doći do velike pobjede.

Linker
19. travanj 2024 13:36