Regija

Arijan Gorički idući vikend nastupa u Njemačkoj: Čeka ga žilavi protivnik iz Gruzije

Arijan Gorički

 ARIJAN GORICKI Arijan Gorički
Hrvatski boksač odradit će prvi nastup u ovoj kalendarskoj godini

Talentirani hrvatski boksač Arijan Gorički (10-1-1) uskoro će ponovno u ring. 24-godišnjak posljednji nastup odradio je krajem prošle godine, kada je jednoglasnom odlukom savladao Emiliana Salvinija na MTK Fight Night 2 priredbi u Zagrebu.

Idućeg vikenda Gorički će odradit prvi ovogodišnji nastup. Arijan će nastupiti na priredbi koja će se održati u Uni Halle dvorani u njemačkom Wuppertalu. Datum održavanja je 19. ožujka (treći mjesec), a borba započinje u 18:30h. Radi se o meču na osam rundi, a tokom tjedna trebale bi biti poznatije informacije o prijenosu samog meča.

Gorički će se boriti u kategoriji do 57 kilograma (perolaka). Što se protivnika tiče, Arijan je opisao kako se radi o klasičnoj problematici. Zbog trenutne situacije između Rusije i Ukrajine, organizatori nisu mogli finalizirati borbu protiv boksača iz Rusije. Neimenovani francuski boksač trebao je uskočiti kao zamjena, no prije nekoliko tjedana završio je u zatvoru. Tražili su organizatori dalje, no uglavnom su nailazili na probleme ili odbijenice.

Na kraju se ipak došlo do boksača koji je prihvatio meč i ponuđene uvjete. Radi se o 31-godišnjem Gruzijcu Jabi Memishishiju (8-16-0).

''Od dostupnih i spremnih boksača za borbu, izabrali smo najčvršćeg. Iako on nije ime koje smo htjeli, borba će zasigurno biti dobra. Boksači iz Gruzije poznati su kao izuzetno jaki i žilavi borci te uvijek daju sve od sebe. O protivniku znam da boksa iz kontragarda te da ima 24 profesionalne borbe. Iako njegov omjer ne djeluje impresivno, svi porazi došli su od dobrih boksača koji ga nisu uspjeli završiti prekidom. Odlično smo se spremali za ovu borbu, mislili smo da će protivnik biti neko puno veće ime, ali nažalost ne možemo utjecati na ovakve stvari. Bez obzira tko ej nasuprot mene u ringu, ja se želim dokazati te pružiti dobar performans u ringu. Tako će biti i ovaj put.'', najavio je Arijan Gorički svoj nadolazeći meč.

Snimku Arijanovog posljednjeg meča u kojem je savladao čvrstog i iskusnog Salvinija, pogledajte u videu koji se nalazi pri dnu ovog teksta.

Linker
20. travanj 2024 16:16