Regija

Alistair Overeem pozitivan na doping! Ovo je potencijalno jako dobra vijest za Plazibata

Alistair Overeem

 REMKO DE WAAL/AFP/Profimedia
Legendarni nizozemski borac padom na doping testiranju vjerojatno je ‘‘otvorio vrata‘‘ Plazibatu

Jako bitne vijesti stižu od strane Timothyja Wheatona (MMASucka), a tiču se Gloryja i Alistaira Overeema. Prema Wheatonovim informacijama, Alistair Overeem bio je pozitivan na dopinškom testiranju koje je odradio nakon pobjede na Glory Collision 4 eventu.

Podsjećamo, Alistair je u desetom mjesecu ove godine porazio Badra Harija u glavnoj borbi večeri na Gloryjevom eventu. Nakon što je Hari bio dominantan kroz prve dvije runde, ‘‘Reem‘‘ je dvaput slao Harija na pod u trećoj rundi, a to je bilo dovoljno da suci tu rundu boduju 10-7 u njegovu korist. ‘‘Reem‘‘ je na taj način došao do velikog preokreta i sjajne pobjede, ali čini se kako sada sve pada u vodu.

Uzorak urina koji je dao neposredno nakon borbe vratio je pozitivne rezultate na doping, a čekaju se rezultati B uzorka. U većini slučajeva B uzorak samo potvrdi rezultate prvog uzorka. Prema navodima Overeemovog menadžerskog tima, moguće je da je Alistair konzumirao nedozvoljenu supstancu, ali njegov tim navodi da se ne radi o nečemu što bi poboljšalo njegove performanse.

Čini se kako niti oni ne opovrgavaju uporabu zabranjene supstance, a koliko će im ovakvo opravdanje ići u korist, saznat ćemo u periodu koji slijedi. Sve u svemu, vrlo je izgledno da Overeemu slijedi suspenzija, a rijetko tko će ostati iznenađen ovom vijesti, s obzirom na ‘‘Reemovu‘‘ povijest kad su nedozvoljene supstance u pitanju.

Suspenzija Alistaira Overeema mogla bi biti pozitivna vijest za našeg Antonija Plazibata. Glory je imao jasnu namjeru dati ‘‘title shot‘‘ Alistairu Overeemu, iako je Plazibat više od godinu dana prvorangirani izazivač teške kategorije. Overeem i Verhoeven prema neslužbenim informacijama trebali su se boriti u trećem mjesecu 2023. godine, ali pozitivan test na doping bitno mijenja stvari.

U slučaju suspenzije koja je neminovna za Overeema, Gloryju napokon neće preostati ništa drugo nego upariti Plazibata i Verhoevena. Hrvatski teškaš odavno je zaslužio taj meč, a šteta je što se ovakve stvari moraju dogoditi da bi Plazibat dobio ono što zaslužuje.

Više informacija o ‘‘Reemovom‘‘ padu na dopinškom testiranju, kao i o samoj suspenziji, dobit ćemo u narednim danima.

Linker
15. travanj 2024 03:51