Regija

Plazibat odgovorio na pitanje o prelasku u MMA: ‘Tapkao bih istog trena samo da maknu guzicu‘

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Podcast Inkubator)
Najbolji hrvatski kickboksač ne razmišlja o tranziciji u drugi borilački sport

Veliku pobjedu upisao je Antonio Plazibat pretprošlog vikenda u Bonnu. Nokautom u prvoj rundi, zapravo brutalnim nokautom porazio je iskusnog Raula Catinasa koji u svojih 48 dotadašnjih mečeva nikad nije klasično nokautiran.

Plazibat je ponovno demonstrirao razornu moć svojih udaraca i potvrdio je prvo mjesto na ljestvici izazivača teške kategorije. Hrvatski teškaš dulje je od godinu dana na prvom mjestu u poretku, ali priliku za ‘‘title shot‘‘ još nije dočekao.

Vrata su se otvorila onda kad je Alistair Overeem pao na doping testu. ‘‘Reem‘‘ je u prvoj polovici desetog mjeseca porazio Badra Harija jednoglasnom odlukom sudaca i bilo je jasno da će ga Glory nakon toga gurnuti ispred Plazibata kad je u pitanju sljedeći protivnik Rica Verhoevena. Ipak, Overeem je bio pozitivan na dopinškom testiranju i vjerojatno ga čeka određena suspenzija. Glory je time ostao bez izbora i Plazibat mora sljedeći, a hrvatski borac potvrdio je u Podcast Inkubatoru da meč između njega i Verhoevena možemo očekivati u prvoj polovici sljedeće godine.

‘‘Zasad stoji datum oko trećeg mjeseca, u Njemačkoj ili Nizozemskoj. Ali ako pobijedim, postoji mogućnost revanša u Hrvatskoj, bar ja radim na to.‘‘, rekao je Plazibat u Podcast Inkubatoru.

Voditelj Ratko Martinović ubrzo je prešao na temu MMA-a i pitao je Plazibata razmišlja li okušati se u tome sportu, odnosno možemo li ga očekivati u MMA borbi. Plazibat je potvrdio kako su šanse za to jako male, vjerojatno nepostojeće.

‘‘Mene to ne privlači, da ležim mrtav umoran i oznojan na podu krajem treće runde, a iznad mene stoji Tai Tuivasa i valja se po meni. Guzicom da mi se valja po glavi, da mi vuče neku polugu, mene to boli, ali ne smijem tapkati da ne ispadnem kukavica. Ja bi tapkao istog trena samo da makne guzicu. Ja to hrvanje stvarno ne volim i jiu-jitsu. Nikad mi to nije bilo napeto, još k‘o djeca dok smo se hrvali, ja bih rekao ‘daj pusti to, ajmo se tuć‘. Kad bi me netko bacio na pod, ja bi tapko nakon tri sekunde.‘‘‘

Dakle, Plazibata možemo očekivati isključivo u kickboksu i dalje, a nadamo se da će se želja o nastupu u Hrvatskoj ostvariti, kao i napad na titulu koji bi trebao uslijediti u trećem mjesecu sljedeće godine.

Linker
30. ožujak 2024 02:31