Regija

Andrej Pešić se nada pobjedi Alena Babića protiv Rozanskog: ‘Bili bi bliže regoinalnom okršaju za WBC titulu‘

Pešić i Babić

 Instagram (andrej Pesic, Alen Babic)
Srpski boksač bi trebao prije ljeta odraditi novi meč, a ukoliko bude uspješan, ovaj meč bi mogao postati bliže realnosti

Nakon što je srpski boksač Andrej Pešić pomagao Ilungi Makabuu u pripremama za njegov nedavni nastup, s njegovim menadžmentom je ostvario suradnju koja bi mu mogla donijeti puno toga. Iako je Makabu izgubio u tom meču, Pešić je svakako stekao vrijedno iskustvo koje će mu itekako biti korisno.

Bridger kategorija je postala jako zanimljiva boksačima koji su točno između kruzer i teške kategorije, tako da se i Andrej odlučio prijeći u nju. Da se podsjetimo, u četvrtom mjesecu se Alen Babić protiv Lukasza Rozanskog bori za titulu upravo te kategorije, a Pešić i njegov tim se nadaju kako će Alen iz ringa izaći s pojasom:

‘‘U slučaju da Alen Babić pobijedi Lukasza Rozanskog 22.4. u Poljskoj u borbi za WBC titulu svjetskog prvaka u bridger kategoriji, Andrej bi jako brzo mogao doći u situaciju da bude prvi izazivač pobjedniku ovog meča s obzirom da je sad u top 15, točnije sad je 14. Naravno, voljeli bi smo da to bude Alen s obzirom da smo mu već ranije nudili taj meč‘‘, rekao nam je njegov trener Bratislav.

‘‘Andrej bi prije početka ljeta trebao odraditi prvi meč u novoj kategoriji. Pripreme su u tijeku kao i podizanje kilaže gdje je Andrej već blizu 100 kilograma. Naravno, ukoliko obojica budu uspješni i ukoliko se poslože sve kockice, bilo bi to prvi put u povijesti ovog sporta na našim prostorima da se dvojica boksača s prostora bivše Jugoslavije bore za WBC titulu, ali i općenito bilo koju od četiri relevantne titule. To bi svakako bio veliki sportski događaj‘‘, dodao je.

Bila bi uistinu velika stvar da se dva boksača s ovih prostora bore za WBC titulu, tako da na kraju možemo obojici samo poželjeti sreću!

Linker
24. travanj 2024 03:48