Regija

Ante Delija je nezaustavljiv! Svladao je bivšeg UFC borca, no to mu nije bilo dovoljno za prolazak dalje u turniru

Ante Delija

 Instagram (ante Delija)
Greene je u kutu imao velikog Jona Jonesa, no Antina kvaliteta je jednostavno prevladala

Nakon savršene prošlogodišnje sezone PFL-ovog turnira i osvajanja glavne nagrade, noćas se u kavez konačno vratio i ponajbolji hrvatski MMA borac Ante Delija. U prvom kolu turnira je trebao nastupiti protiv bivšeg UFC borca Yorgana De Castra, ali zbog ozljede se ipak morao povući iz prvog kola.

No, to nije bio kraj ovogodišnje sezone za Deliju jer se noćas borio protiv također bivšeg UFC borca Mauricea Greena koji je u najjačoj promociji proveo oko tri godine. Delija je kao prvak u meč ušao kao favorit, a u nastavku možete pročitati što se sve događalo noćas u glavnoj borbi večeri.

Krenuo je Greene s nekoliko ‘‘low kickova‘‘, no Ante je pritiskao i prijetio prednjim direktom. Konstantno je tjerao Greenea da se bori sa zadnje noge i uz žicu, no svejedno je pogađao dobre udarce i iz te pozicije. Nastavio je Greene raditi nogama i pogađao je jako dobro, no Ante je inicirao klinč na žici i pokušavao rušiti protivnika. Greene je uspio obraniti i okrenuo je situaciju te je bio gornji na žici i bacao koljena. Nekoliko njih je prošlo i u međunožje, a onda se Greene spustio i srušio Antu. Uzeo mu je i leđa, no ne zadugo. Vratili su se na noge te je Ante postao jako agresivan. Pogađao je je snažne udarce i malo uzdrmao Greenea, no vremena u rundi više nije bilo.

Drugu rundu je Ante ponovno otvorio agresivnije. Desnicom je pogodio Greenea i bacio ga u nokdaun, no Greene je brzo ustao te je Ante bio gornji u klinču na žici. Držao ga je tu neko vrijeme, a onda je Greene okrenuo situaciju i završio gornji. Razdvojili su se i nastavili borbu na nogama te je Ante ponovno bio taj koji je vodio cijelu akciju. Pogodio je Greenea koji je okrenuo leđa i počeo bježati, a Ante je opet inicirao klinč. Sudac ih je razdvojio i vratio u centar, a do kraja runde je Ante pogodio još nekoliko opasnih udaraca te Greeneov govor tijela nije bio dobar.

Posljednju rundu je Ante krenuo na Greenea, pritiskao ga je i pogađao direkte. Nakon minute borbe su završili na žici. Delija je bio gornji, a u jednom trenutku je pokušao rušiti protivnika. To mu je pošlo za rukom te je i u parteru nanosio udarce i odlično kontrolirao iz gornje pozicije. To je radio do kraja runde te je osigurao i ovu rundu.

Iako je Ante slavio odlukom sudaca, za to je dobio svega tri boda te mu to nije dovoljno da prođe dalje u ‘‘playoff‘‘. Bez obzira na to, u svom portfoliju sada ima pobjedu nad bivšim UFC borcem što mu je sigurno odličan zalog za budućnost. Bravo Ante!

Što se ostalih borbi tiče, Denis Goltsov je nokautirao Yorgana De Castra te sada ima 12 bodova u ovoj sezoni. Renan Fereira je isto učinio Matheusu Scheffelu, a Biaggio Ali Walsh, inače unuk Muhammada Alija, također je nokautirao protivnika u prvoj rundi.

PFL 5 - Rezultati

Glavni dio

Ante Delija def. Maurice Greene via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Larissa Pacheco def. Amber Leibrock via TKO (punches) at:45 of Round 1

Renan Ferreira def. Matheus Scheffel via KO (punches) at:50 of Round 1

Biaggio Ali Walsh def. Travell Miller via KO (punches) at 1:27 of Round 1

Aspen Ladd def. Karolina Sobek via submission (armbar) at 4:57 of Round 2

Preliminarni dio

Denis Goltsov def. Yorgan De Castro via KO (punches) at:18 of Round 1

Marina Mokhnatkina def. Evelyn Martins via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Marcelo Nunes def. Danilo Marques via KO (punches) at 3:40 of Round 1

Julia Budd def. Martina Jindrova via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Olena Kolesnyk def. Yoko Higashi via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Jordan Heiderman def. Patrick Brady via TKO (injury) at 2:26 of Round 1

Isaiah Pinson def. Denzel Freeman via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 29-28)

Linker
29. travanj 2024 11:32