Regija

(VIDEO) Delijin protivnik urlao je u svlačionici nakon poraza od Delije, ali ipak je priznao pogrešku

Maurice Greene i Stipe Drviš

 Screenshot (instagram, Pfl)
Maurice Greene teško se nosio s porazom koji je upisao protiv našeg teškaša

Rutinski je Ante Delija prošli vikend odradio svoj meč u drugom kolu ovosezonskog PFL-ovog turnira. Trenutno najbolji hrvatski MMA borac jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3) porazio je Mauricea Greenea, nekadašnjeg UFC-ovog teškaša.

Nažalost, Deliji pobjeda na bodove nije bila dovoljna za prolazak u polufinale, jer prvo kolo turnira propustio je zbog ozljede. Anti tako ostaje nada da će netko od polufinalista otkazati svoj nastup i da će nastavno na to dobiti priliku uskočiti kao zamjena.

Puno se toga mora poklopiti da Delija upadne u polufinale, ali bitno da njegov pobjednički niz nije prekinut. ‘‘Hodajuća nevolja‘‘ u nizu je od pet uzastopnih pobjeda i definitivno je jedan od najboljih PFL-ovih boraca na cijelom rosteru.

Porazom od Delije, Maurice Greene također je ostao bez nastupa u polufinalu, iako je nakon prvog kola imao čak pet bodova. Američki borac završio je peti u poretku teškaša, jedno mjesto ispod pozicije koja vodi u doigravanje. Greeneu je poraz od Delije jako teško pao, jer američki borac bio je uvjeren da će pobijediti nakon što suci proglase pobjednika.

Podosta je nejasno kako je Greene bio tako siguran u svoju pobjedu, a njegov bijes nakon poraza zabilježili su i PFL-ovi snimatelji koji su posjetili svlačionice boraca neposredno nakon meča. Greene je urlao u svlačionici i tvrdio je kako mu suci upropaštavaju život.

‘‘Imao sam rušenje u drugoj rundi i držao sam ga dolje. Kako? Ovi boksački suci boduju naše MMA mečeve. Igrate se s mojim životom!‘‘, između ostalog je urlao Maurice Greene.

Jon Jones bio je u kutu Mauricea Greenea, a jedan od najvećih boraca svih vremena tješio je Greena objašnjavajući mu kako je odradio dobar meč.

‘‘Kao tvoj prijatelj i kao dio tvog kuta, nemam ništa zbog čega bih te kritizirao. Odradio si tako dobar meč.‘‘, rekao je Jones pokušavajući utješiti svog prijatelja.

Nedugo nakon izljeva bijesa, Greene se rasplakao, a potom je shvatio da je ipak zaslužio poraz i otišao se ispričati Deliji. Maurice je pružio ruku našem teškašu.

‘‘Ne mora ti biti žao, pobijedio si me. Dobra pobjeda.‘‘, rekao je Greene, a potom je dobio i zagrljaj od Stipe Drviša.

Jon Jones također je posjetio našeg teškaša i njegov tim u svlačionici te im je čestitao na zasluženoj pobjedi protiv Greenea. Inače, Maurice Greene je poraz priznao i putem objave na Instagramu.

‘‘Onaj osjećaj kad shvatite da ste trebali izgubiti borbu. Teško je učiti ovakve lekcije, ali Ante Delija je odradio posao i bravo za njega. Ne znam kako sam mislio da sam pobijedio, ali pustite me da živim. Svi ponekad radimo pogreške, a to se više neće ponoviti. Nadam se da sam ja zamjenski borac za doigravanje, a ukoliko ove godine dobijem novu priliku u PFL-u, NEĆU ju upropastiti.‘‘, dio je Greeneove objave, a Delija mu je zahvalio u komentaru i poručio mu je kako je vrijeme da krenu dalje.

Što se tiče samog isječka iz svlačionice, radi se o dijelu PFL-ovog videa koji izbacuju u sklopu svog ‘‘Fight Week‘‘ serijala. Radi se o jako zanimljivom PFL-ovom serijalu, a kompletan video možete pogledati ispod ovog teksta. Naravno da je u video uključeno i sučeljavanje Francisa Ngannoua i Jona Jonesa.

Linker
28. travanj 2024 12:34