Regija

Ante Delija najavio nikad boljeg Ivana Erslana: ‘Osjećam vatru u njemu, bolji je nego ikad‘

Ante Delija i Ivan Erslan

 Instagram (ivan Erslan)
Osvajač ovosezonske PFL-ove teške kategorije dobro poznaje mogućnosti Ivana Erslana

Vjerojatno najbitnija borba u dosadašnjoj MMA karijeri večeras čeka Ivana Erslana. Istina da se Ivan krajem 2020. godine već borio za titulu prvaka u KSW-ovoj poluteškoj kategoriji, ali tadašnji poraz od Tomasza Narkuna ipak je nosio manju težinu nego što bi ju nosio eventualni večerašnji protiv Ibragima Chuzhigaeva.

Erslan je sada ipak dvije godine stariji i kao 31-godišnjak ulazi u svoj ‘‘prime‘‘. Vrijeme je za dodatni iskorak, osjetno je iskusniji nego u meču protiv Narkuna i dojam je da je došla savršena prilika da Erslan napokon uzme taj KSW-ov pojas i zakorači na neku višu razinu. Svjestan je toga i Ivan koji djeluje vrlo smireno i samouvjereno, a razlog tome sjajna je sprema s kojom ulazi u ovaj meč.

Naime, Ante Delija koji nerijetko trenira s Erslanom i više godina su sparing partneri, gostujući u Podcast Inkubatoru otkrio je više detalja o Erslanovoj pripremljenosti za ovaj meč, što fizičkoj, a što psihičkoj.

‘‘On je prvo bio u Americi, a onda se vratio vamo, sparirao je sa mnom i spremao se za svoj meč. Mislim da je bolji nego ikad. Ima težak meč, ali nema pritiska, nema što izgubiti. Može puno dobiti, bori se protiv lika koji je također dobar (Chuzhigaev). Ja stvarno vjerujem u njega (Erslana) da će pobijediti.‘‘, započeo je Delija, a zatim je nastavio.

‘‘Osjećam u njemu (Erslanu) da gori. Nema pritiska na njemu jer je protivnik favorit. Osjećam u njemu vatru da gori. Vjeruj mi da na treninzima odlično izgleda. Neusporedivo je spremniji i bolji nego ikad. Vjerujem u njega. Nikad se ne zna što će biti u meču, ali s obzirom kako izgleda na treninzima, vjerujem da će biti super.‘‘, nahvalio je Delija svog prijatelja i sparing partnera.

Ivan Erslan u kavezu bi se trebao naći danas oko 22:00h, ovisno o trajanju osam mečeva koji se održavaju prije njegovog (KSW 77 započinje od 19:00h). Ibragim Chuzhigaev neće bit lak zalogaj, ali Delijine riječi o Erslanu obećavaju i mogli bi gledati najboljeg Ivana Erslana dosad.

Kompletno gostovanje Ante Delije u Podcast Inkubatoru pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
27. travanj 2024 13:56