Regija

Ante Delija ostao bez protivnika samo dan nakon što je objavljeno tko bi to trebao biti!?

Ante Delija
 PFL
Hatef Moeil još nije ishodio vizu te se čini da neće moći nastupiti u borbi protiv hrvatskog teškaša

Iako je PFL među jučer službeno najavljenim borbama drugog kola ovosezonskog teškaškog turnira naveo borbu Ante Delije protiv Hatefa Moeila, čini se da se ista neće održati. Naime, prema informacijama do kojih je došao Triangle.rs, Moeil ima problema s ishođenjem američke vize potrebne za nastup u PFL-u. Kako je borba predviđena za program koji se održava 25. lipnja, a PFL-ova pravila nalažu borcima da se 17 dana ranije jave u njihov "bubble", gdje se sve do borbe nalaze u karanteni, činjenica je da mu nije preostalo puno vremena.

Zapravo, prema navedenom izvoru, Moeilov, a ujedno i Delijin menadžer, Ivan Dijaković, potvrdio je kako njemački borac neće moći nastupiti te kako mu je to bio razlog radi kojeg nije nastupio niti u prvom kolu protiv Alija Isaeva, zbog čega je zaradio minus bod za turnirski poredak.

PFL ima pravo u turnir uvesti zamjenskog borca, uostalom to su već napravili s nekim borcima u preostalim kategorijama te će se njihove zamjene uključiti od drugog kola. Tako je za očekivati da će se, ako se i službeno potvrdi nemogućnost Moeilovog nastupa, pronaći protivnik za hrvatskog teškaša. Delija inače, unatoč teškom porazu u prvom kolu, ima realne šanse za prolazak u polufinale, no morat će u svom drugom nastupu biti što brži po pitanju završavanja protivnika. O tome smo detaljnije pisali u posebnoj analizi.

Naravno, problemi za Deliju mogli bi nastati ako mu se protivnika ne pronađe. U tom slučaju bi on dobio "walkover" pobjedu, ali ista mu ništa ne znači, budući da ona donosi samo tri boda, ali se niti ne broji kao nastup, što je također jedan od glavnih kriterija u slučaju jednakog broja bodova više boraca. Ante je inače nakon prve borbe ostao u SAD-u pripremati se za drugu, što znači da je uložio svoje vrijeme, trud i novac. Zbog toga bi ostanak bez nastupa bio svakako najgora opcija za njega.

Nadamo se da bismo uskoro mogli imati detaljnije informacije, ali i izjave samog Ivana Dijakovića koji je osoba očito najbolje upućena u cijelu situaciju.

Linker
23. travanj 2024 01:40