Regija

Evo što Anti Deliji treba za prolazak u PFL polufinale i ostanak u igri za milijun dolara

Ante Delija
 Screenshot (youtube, Pfl)
Analizirali smo moguće rezultate koji bi Antu Deliju odveli među četiri najbolja PFL teškaša

Nakon što je poznat raspored borbi drugog kola PFL-ovog ovosezonskog turnira, u potpunosti je jasno što se mora dogoditi da bi hrvatski teškaš Ante Delija našao svoje mjesto među četiri borca koji će se kvalificirati u doigravanje te time ostati u igri za glavnu nagradu u iznosu od jednog milijuna dolara.

Nakon što je u prvoj borbi poražen prekidom u prvoj rundi, Ante je svakako kompromitirao svoje šanse. Da se u prvom kolu održalo svih pet borbi te da borba Fabricija Werduma i Renana Ferreire nije poništena, Antine bismo šanse vjerojatno sveli na teoriju. Ipak, ovakvim slijedom događaja one su zapravo itekako realne te će puno toga ovisiti samo o Anti i njegovom nastupu. No, prije svega pogledajmo parove drugog kola.

PFL - parovi drugog kola turnira teške kategorije
(u zagradi se nalazi trenutni broj ligaških bodova)

Ali Isaev (-1) vs. Renan Ferreira (1)
Denis Goltsov (6) vs. Muhammed Usman (0)
Fabricio Werdum (1) vs. Brandon Sayles (5)
Ante Delija (0) vs. Hatef Moeil (-1)
Bruno Cappelozza (6) vs. Muhammed Dereese (0)

Anti bilo kakva pobjeda vjerojatno neće biti dovoljna. Ona sudačkom odlukom odvodi ga u polufinale tek u jednom slučaju, ali njih sve smo zapravo odlučili analizirati kroz kombinacije ishoda. Ante se inače bori protiv njemačkog borca Hatefa Moeila i prema dosadašnjim rezultatima bi trebao biti favorit. No, bio je veliki favorit i u prvom kolu protiv Cappelozze pa je potrebno u potpunosti ozbiljno shvatiti apsolutno svaki aspekt borbe.

Svakako je sjajna vijest što se Ante bori prvi od svih teškaša i moći će nakon svoje borbe u miru pratiti preostale ishode.

Ante Delija pobjeđuje prekidom u prvoj rundi i osvaja šest bodova


Ovo je svakako najbolja solucija i Ante bi u tom slučaju bio eliminiran tek da se baš negativno poklope rezultati. Ukratko, ako dođe do šest bodova, automatski skače na treće mjesto. Anti u tom slučaju odgovara gotovo sve osim pobjeda prekidom u prvoj rundi za DeReesea i Usmana ili u prvoj ili drugoj rundi za Werduma i Ferreiru.

Ako Denis Goltsov, Brandon Sayles i Bruno Capelozza upišu pobjedu ili ne budu poraženi u prvoj rundi, Ante je siguran, osim ako Ferreira ne savlada Isaeva u prvoj rundi. Ako netko od tog trojca bude poražen u prvoj rundi, Delija mora navijati za sve ishode osim pobjede Ferreire protiv Isaeva u prvoj rundi, dok bi između njega i nekoga od novih pobjednika odlučivalo vrijeme potrebno za doći do prekida, budući da je to kriterij u slučaju jednakog broja bodova, jednakog broja odrađenih borbi, ali bez međusobnog susreta (tu je Delija u problemu ako izgubi Cappelozza)

Ovo gore navedeno je zapravo opis neke situacije za koju bi Delija trebao navijati, ali zapravo je u slučaju ovakve pobjede dubrovačkog borca više solucija u kojima prolazi, nego onih u kojima ostaje eliminiran.

Ono što bi Anti bilo najveći problem je poraz Cappelozze od DeReesea, dok u svim ostalim opcijama situacija nije dramatična.

Ukratko, Ante će navijati da borbe gore navedena tri borce završe pobjedama favorita ili odu u drugu rundu. Posebno je pozitivno ako u drugu rundu ode borba Saylesa i Werduma. U tom slučaju bivšeg UFC prvaka ostavlja iza sebe i problem mu ostaje tek spomenuti Renan Ferreira, koji također treba pobjedu u prvoj. Ako borba Isaeva i Ferreire ode u drugu rundu, neovisno o ishodu su obojica iza Ante.

Što borbe dulje potraju, Antine šanse sve su veće!

Ante Delija pobjeđuje prekidom u drugoj rundi i osvaja pet bodova

U ovom slučaju Goltsov i Cappelozza su u startu ispred Ante i eliminiran je ako ga preteknu još dva borca.

To je već situacija s puno manje solucija pod kojima Delija prolazi. Bude li imao pet bodova, ono što mu ne odgovara su pobjede Usmana i(li) Dereesea prekidom u prvoj rundi. U tom slučaju je Ante odmah eliminiran. Ako bi Usman ili DeReese slavili u drugoj, onda bi u usporedbi s Antom ovisilo vrijeme provedeno u kavezu tijekom borbe u kojoj su pobijedili.

Ne odgovara mu niti pobjeda Isaeva u prvoj ili Ferreire u prvoj i(li) drugoj rundi, koji ga u tom slučaju također preskaču, a preskočio bi ga i Werdum pobjedom u prve dvije runde. U tom slučaju bi Brandon Sayles završio ispred Delije ako Anti za pobjedu bude trebalo više od tri minute i 42 sekunde druge runde, zapravo ako mu bude trebalo više od toga je Sayles također ispred njega neovisno o ostalim rezultatima.

Da zaključimo, u ovom slučaju bi Ante morao pozorno pratiti svaku od preostalih borbi i čekati rezultat koji mu odgovara.

Ante Delija pobjeđuje prekidom u trećoj rundi i osvaja četiri boda


Poraz Brandona Saylesa od Fabricija Werduma prekidom eliminira Antu neovisno o ostalim rezultatima.

U slučaju da Denis Goltsov, Brandon Sayles i Bruno Capelozza pobijede ili bude poraženi sudačkom odlukom, oni ostaju ispred Ante, a njihovi protivnici ispod i hrvatskom se borcu treba poklopiti rezultat borbe Isaeva i Ferreire. Obojica ostaju ispod njega Ako Isaev slavi sudačkom odlukom ili prekidom u trećoj rundi, odnosno Ferreira odlukom.

Ante Delija pobjeđuje sudačkom odlukom i osvaja tri boda


Čak i ova solucija postoji, no moraju se poklopiti apsolutno svi rezultati. To znači pobjeda Cappelozze, Goltsova i Saylesa te pobjeda Alija Isaeva sudačkom odlukom ili prekidom u trećoj rundi, odnosno neodlučena borba Isaeva i Ferreire. Kombinacije u kojima neku borci s nula bodova pobjeđuju sudačkom odlukom Anti ne odgovaraju, iz razloga što bi se u tom slučaju gledalo prema kriteriju vremena provedenog u kavezu, a tu je Ante nažalost najslabiji od svih njih.

_______

Naravno, ovo nije popis svih solucija, ali je nekako pojednostavljeni popis najvjerojatnijih solucija. Jasno je da Ante mora ići na pobjedu prekidom u prvoj rundi. Onda ga može eliminirati tek uistinu loša sreća i splet okolnosti. U svim ostalim slučajevima Antina pobjede, sreći i spleti okolonosti će se morati nadati on.

Linker
22. travanj 2024 05:40