Regija

Ante Delija poziva Ngannoua u PFL: ‘Idemo PFL, spreman sam za ovu superborbu!‘

Ante Delija

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ponajbolji hrvatski MMA borac itekako je zainteresiran za obračun s ‘‘Predatorom‘‘

Jako zanimljive vijesti otkrio je Francis Ngannou sinoć gostujući u MMA Houru kod Ariela Helwanija. S nestrpljenjem iščekujemo vijest o tome gdje će Ngannou nastaviti svoju MMA karijeru, a čini se da se izbor suzio na dvije organizacije. Iako je Scott Coker dao sve od sebe da dovede Ngannoua u Bellator, donedavni UFC-ov prvak teške kategorije dvoumi se između PFL-a i ONE Championshipa.

‘‘Donio sam odluku. Bez da išta potpisujem, znam koji će moj sljedeći korak biti. Znam da se prvo želim boriti u boksu, a onda se vraćam u MMA. Potpisat ću s jednom MMA promocijom. Nisam još donio odluku, ali sam vrlo blizu. PFL i ONE, vrlo smo blizu. Vidjet ćemo‘‘, rekao je Francis.

Napokon smo dobili neke konkretnije informacije od samog Ngannoua, a MMA fanovima iz naše regije posebno je zanimljiva opcija Ngannoua u PFL-u. Hrvatski borac Ante Delija osvajač je prošlosezonskog PFL-ovog turnira u teškoj kategoriji i trenutno zapravo nosi epitet najboljeg teškaša u toj organizaciji. Delija je jedan od favorita za osvojiti i ovogodišnji turnir, a dolazak Francisa Ngannoua u organizaciju donosi potencijalni obračun Delije i ‘‘Predatora‘‘.

Ideja se nije dopala samo fanovima iz regije, nego i samom Deliji. Ante je danas na svom Instagram profilu podijelio fotografiju (montažu) na kojoj se nalaze on i Ngannou, a uz fotografiju je napisao.

‘‘Idemo PFL. Spreman sa za superborbu!‘‘, a u objavi je označio Ngannoua, svog menadžera Ivana Dijakovića i Rayja Sefa, predsjednika PFL-a.

image

Francis Ngannou i Ante Delija (desno)

Instagram (ante Delija)

Sefu se također sviđa ova ideja, a to je potvrdio tako što je podijelio Delijin ‘‘story‘‘ na svom Instagram profilu. Ante protiv Ngannoua djeluje kao sve izglednija opcija, ali ne vjerojatno ne tako brzo.

Ngannou i dalje inzistira da njegov sljedeći nastup bude u boksu, a Deontay Wilder nameće se kao najizglednija opcija. Rado bi Ngannou boksao protiv Furyja, ali ‘‘Gypsy King‘‘ zauzet je ugovaranjem borbe s Oleksandrom Usykom, a Wilder se tu istaknuo kao dobra ‘‘zamjena‘‘.

‘‘U ovom trenutku bliže smo borbi protiv Deontayja Wildera nego bilo kojoj drugoj. Hipotetski, možda se budemo borili nekad tijekom ljeta. Mislim da će netko nekome skinuti glavu s ramena. Pokušat ću da to ne bude moja glava.‘‘, rekao je Ngannou u razgovoru s Helwanijem.

Dakle, ‘‘Predator‘‘ bi se MMA borbama vratio tek pred kraj ove godine ili bi jednostavno pričekao sljedeću godinu i onda bi se uključio u novu sezonu turnira. U svakom slučaju, bit će zanimljivo popratiti s kime će Ngannou na kraju potpisati ugovor.

Dok Ngannou razmišlja, Delija će odraditi prvo kolo ovosezonskog turnira. 7. travnja (četvrti mjesec) Delija će predvoditi PFL-ov event, a protivnik će mu biti bivši UFC-ov teškaš, Yorgan De Castro.

Linker
24. travanj 2024 08:20