Regija

Ništa od nastupa Ante Delije na prvom kolu PFL turnira

 Ante Delija  

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nada se nastupu već u drugom kolu

Pobjednik prošlogodišnjeg PFL-a i jedan od naših najboljih MMA boraca neće nastupiti na prvom kolu PFL turnira. Ante Delija imao je operaciju koljena u siječnju (1. mjesec) ove godine, a oporavak traje i dalje. No to ipak ne znači da ga nećemo uopće gledati na turniru, možda se pojavi već u drugom kolu koje će se održati 16.6. Više o tome progovorio je u intervjuu za GOL.hr.

Iako bi u tom slučaju imao startni hendikep jer bi ušao s nula bodova u drugo kolo, eventualna pobjeda prekidom u prvom donijela bi mu šest bodova i mogući prolazak u ‘Final four‘. Moguća je i druga opcija, a to je da nastupi kao zamjena u slučaju nečije ozljede te da kao prošlogodišnji osvajač turnira dobije priliku braniti titulu. Njegov protivnik u prvom kolu Yorgan de Castro već je dobio novog protivnika, Denisa Goltsova.

Ante je Goltsova pobijedio pretprošle godine jednoglasnom sudačkom odlukom što ga je u koncu proguralo do finala u kojem je izgubio od Bruna Cappelozze. Prošle godine Ante je maestralno odradio sve četiri borbe u turniru gdje je redom pobjeđivao Matheusa Scheffela, Sheltona Gravesa, zatim opasnog nokautera Renana Ferreiru, da bi u finalu u revanšu ponovno nokautirao u prvoj rundi Matheusa Scheffela. Time je Ante stavio krunu na svoju karijeru i osvojio milijun dolara.

Špekuliralo se i o tome da bi Francis Ngannou mogao nastupiti na ovogodišnjem PFL turniru, a na međusobni dvoboj prozvao ga je i naš Ante. No izgleda da ništa od toga. Anti želimo brz oporavak te sudjelovanje već u drugom kolu PFL turnira.

Linker
17. travanj 2024 04:36