Regija

Henry Cejudo savjetuje Delijinog protivnika da započne s ‘trash talkom‘: ‘Hej, razmišljam o tebi kujice‘

Henry Cejudo i Yorgan De Castro

 Screenshot (youtube, Henry Cejudo)
Yorgan De Castro odgovorio je Cejudu da to nije dio njegove osobnosti, ali Henry je tada detaljnije pojasnio

Ante Delija u obranu PFL-ove titule osvajača turnira krenut će 7. travnja (četvrti mjesec) ove godine. ‘‘Hodajuća Nevolja‘‘ predvodit će drugi ovosezonski PFL-ov event, a poznat je i protivnik protiv kojeg će Ante otvoriti sezonu.

Radi se o Yorganu De Castru (9-3-0), borcu sa Zelenortskih otoka kojeg pamtimo i po nekoliko UFC nastupa. De Castro se četiri puta borio pod okriljem najjače svjetske MMA organizacije, a upisao je jednu pobjedu i tri uzastopna poraza.

Porazio je samo Justina Tafu, dok je gubio mečeve od Grega Haryja, Carlosa Felipea i Jarjisa Danhoa. Radi se redom o borcima koji su kvalitetom lošiji od Delije, ali De Castra ne treba podcijeniti. Nakon odlaska iz UFC-a zaredao je tri pobjede, a najzvučnija bila je ona koju je upisao u petom mjesecu prošle godine.

De Castro je prekidom u trećoj rundi porazio Juniora dos Santosa, bivšeg prvaka UFC-ove teške kategorije. Treba napomenuti da je do pobjede došao nakon što je ‘‘Cigano‘‘ pretrpio ozljedu ramena zbog koje nije mogao nastaviti s borbom.

35-godišnji De Castro naporno se priprema za debi pod okriljem PFL-a, a puno će mu pomoći treninzi u društvu Jona Jonesa i Henryja Cejuda. Jon Jones dobro će mu poslužiti za sparinge i uvježbavanje tehnika, dok Henry Cejudo radi i na nekim drugim stranama De Castrove igre.

Naime, ‘‘Triple C‘‘ odlučio je savjetovati De Castra da započne s ‘‘umnim igricama‘‘, odnosno da krene prozivati našeg Deliju kako bi mu ‘‘ušao u glavu‘‘.

‘‘Odmah započni s ‘umnim igrama‘. Kada se boriš protiv njega?‘‘, pitao je Cejudo, a De Castro je odgovorio da ga borba čeka 7. travnja (četvrti mjesec). Henry je nastavio sa savjetima.

‘‘Napiši tvit u kojem mu poručuješ: ‘Hej, razmišljam o tebi kujice‘. Slušaj me, započni s borbom prije nego započneš s ratom. Ili započni s ratom prije nego započneš s borbom. Tu se radi o tome koliko ti zapravo želiš tu pobjedu. Kad si odgovoriš na to pitanje, napravit ćeš sve za pobjedu. Ja sam lojalan svome snu. Kad si lojalan svom snu, učinit ćeš sve da dođeš do svog sna. Ti nisi lojalan prema sebi, jer tvoje emocije ti govore da tvoja osobnost nije takva. Ali kada postaneš lojalan svome snu, promijenit ćeš stav.‘‘, bila je dubokoumna izjava Henryja Cejuda, a De Castro i Walt Harris oduševljeno su reagirali. De Castro je izjavio da se čak i naježio, a ubrzo im se pridružio i Jon Jones.

Cejudov govor zapravo je dio nešto duljeg videa u kojem Cejudo prikazuje posljednji Jonesov trening uoči ovotjednog nastupa na UFC 285 eventu. Ciryl Gane bit će Jonesov protivnik, a ulog je pojas u teškoj kategoriji.

Kompletan video možete pogledati ispod teksta.

Linker
26. travanj 2024 12:16