Regija

Ante Delija saznao protivnika u drugom kolu PFL-a, po polufinale preko borca iz UFD Gyma

Stipe Drviš i Ante Delija
 Instagram
25. lipnja nastavlja se PFL turnir za borkinje lake i borce teške kategorije

Poznati su svi parovi, odnosno sve borbe šeste ovosezonske priredbe PFL-a, odnosno drugog kola teške kategorije i ženske lake kategorije. To su svakako nama najzanimljivije dvije kategorije, budući da u turniru teške kategorije pratimo put Ante Delije, dok se u lakoj kategoriji bori Crnogorka Julija Pajić. Njih oboje u prvom su kolu doživjeli razočaranje, no bit će izuzetno motivirani da u drugom poprave dojam te se možda i kvalificiraju za polufinale.

Protivnik Ante Delije bit će borac koji je u prvom kolu ostao bez nastupa. Riječ je o Hatefu Moeilu, 34-godišnjem njemačkom borcu omjera od deset pobjeda i četiri poraza. Trenutno je u nizu od šest pobjeda, a regija ga je imala priliku upoznati krajem 2018. godine na SBC-u u Novom Sadu, gdje je sudačkom odlukom slavio protiv Marka Petkovića. Također zanimljivo izgleda podatak kako je svoj prvi profesionalni nastup upisao 2015. godine na hrvatskom FFC-u, gdje ga je savladao Darko Stošić.

Moeil inače dolazi iz UFD Gyma, koji je u vlasništvu braće Dijaković, čovjeka preko kojeg je Delija došao u PFL. Naravno, kako njih dvojica nisu timski kolege te do sada nisu imali nikakvih kontakata, nije bilo problema za organizaciju ove borbe. Ono što Delija zna je da nema pravo na kalkulacije te da mu je pobjeda prekidom imperativ, ako se želi vidjeti u polufinalu turnira i borbi za milijun dolara.

Preostale teškaške borbe donose sraz branitelja naslova Alija Isaeva protiv Renana Ferreire, Fabricija Werduma protiv Brandona Saylesa, Denisa Goltsova protiv Muhammeda Usmana te Bruna Capolozze, borca koji je u prvom kolu nokautirao Deliju, protiv Muhammed DeReesea.

U glavnoj borbi priredbe nastupit će Kayla Harrison protiv Cindy Dandois, a drugo kolo turnira ženske lake kategorije Juliji Pajić donosi Genah Fabian. Fabian je u prvom kolu bila bolja od Laure Sanchez i tražit će pobjedu za potvrdu mjesta u polufinalu. Larisa Pacheco, borkinja koja je podosta lako u prvoj borbi savladala Pajić, borit će se protiv Olene Kolesnyk, Lauru Sanchez čeka Taylor Guardado, a priredbu će otvoriti borba između Kaitlin Young i Mariane Morais.

Ova priredba, koja se održava 25. lipnja, također će se održati u Atlantic Cityju, gdje će borci dva tjedna prije nastupa morati pristupiti karanteni. Delija je nakon prve borba ostao u SAD-u, gdje je trenirao u nekim poznatim timovima, a kući se nije vraćala niti Pajić.

Linker
18. travanj 2024 14:21