Regija

Objavljen točan raspored KSW 61 priredbe, Pejić u sunaslovnoj borbi

Filip Pejić
 SEBASTIAN RUDNICKI/KSW
Ergo Arena u Gdansku ima čast ugostiti prvu KSW priredbu nakon dugo vremena uz prisustvo publike

KSW se polako vraća u normalu, barem u skladu s trenutnim mogućnostima. Tome u prilog svjedoči organizacija prve priredbe pred publikom još od prosinca 2019. godine. Oko pet tisuća ljudi u Gdansku će uspjeti pratiti vrlo jak program, a posebno zanimljiv bit će publici u našoj regiji, zbog vrlo bitnih borbi čak tri borca.

Program predvodi okršaj vjerojatno najveće KSW-ove legende, Mariusza Pudzianowskog i još jedne prave poljske borilačke ikone te aktualnog KSW komentatora, Lukasza Jurkowskog. Prije njih svoju će najveću borbu karijere odraditi Filip Pejić. Njega čeka sjajni Francuz Salahdine Parnasse, a obojica idu po istu nagradu. Borbu za titulu prvaka i priliku revanširati se Danielu Torresu, borcu koji je obojicu savladao.

Prije Pejića u borilište će Darko Stošić. Srpski teškaš prihvatio je kao zamjena borbu protiv Michala Kite, no njega također u slučaju pobjede čeka ogromna nagrada. Ukratko, ako upiše trijumf za njega nema druge opcije osim Phila de Friesa i napada na pojas.

Ivan Erslan je u sličnoj situaciji kao Pejić. Njegov protivnik je Przemyslaw Misiala i on su posljednji izazivači u poluteškoj kategoriji, ali niti jedan nije uspio savladati Tomasza Narkuna. No, zato obojica vjeruje da će to uspjeti kad i ako dobiju drugu priliku. Možda to ne uspiju ovom borbom, zapravo sve ovisi o načinu na koji će pobjednik doći do uspjeha, ali svakako će onaj koji trijumfira biti puno bliže tome. Ova borba treća je na rasporedu od ukupno devet borbi, a njihov popis možete vidjeti ispod teksta.

KSW 61 - Raspored borbi

Teška kategorija
Mariusz Pudzianowski (14-7) vs. Lukasz Jurkowski (17-11)

Perolaka kategorija
Salahdine Parnasse (14-1-1) vs. Filip Pejic (15-4-2)

Teška kategorija
Michal Kita (20-12-1) vs. Darko Stosic (14-4)

Velter kategorija
Tomasz Romanowski (13-7) vs. Patrik Kincl (23-9)

Laka kategorija
Roman Szymanski (13-6) vs. Donovan Desmae (14-6)

Slamka kategorija
Karolina Owczarc (3-1) vs. Monika Kucinic (1-0)

Poluteška kategorija
Przemyslaw Mysiala (24-10-1) vs. Ivan Erslan (9-1)

Perolaka kategorija
Damian Stasiak (12-7) vs. Andrey Lezhnev (19-9)

Velter kategorija
Jakub Kamieniarz (9-7) vs. Adam Niedzwiedz (7-4)

Linker
19. travanj 2024 07:11