Regija

Ante Delija slavio prekidom u prvoj rundi i plasirao se u polufinale PFL-ovog teškaškog turnira!

Ante Delija
 Screenshot
Pred sam kraj prve runde Ante Delija uspio je odraditi posao i završiti borbu protiv Chandlera Colea

Ante Delija uspio je ispraviti kiks iz prvog kola PFL-ovog teškaškog turnira te se pobjedom nad Chandlerom Coleom plasirao među četiri najbolja, nakon čega ostaje u konkurenciji za osvajanje jednog milijuna dolara. Naravno, to je uspio jednim dijelom i zbog toga što su se poklopili ostali rezultati koji mu odgovaraju.

Prva pomoć Deliji bila je pobjeda Renana Ferreire nad Carlom Seumanutafom sudačkom odlukom, čime je Brazilac došao na tek četiri boda, svakako nedovoljna. Ante je tako već u svojoj borbi mogao osigurati polufinale, ako pobijedi za manje od četiri minute i 21 sekunde, čime bi bio ispred Denisa Goltsova, ako ovaj doživi poraz od Brandona Saylesa.

Od samog početka vidjelo se koliko je Delija bolji borac od svog protivnika, snažniji i prije svega tehnički kvalitetniji. Odabrao je hrvatski borac taktiku kojom bi što prije odveo Colea u parter, a onda ga tamo završio. To je krenuo raditi putem klinča, no Cole je odjednom taj koji isti koristi za rušenje. Ipak, vrlo brzo Ante dolazi do dominantne pozicije na podu te kreće provoditi svoju taktiku. Prvo je radio s leđa, a onda pred kraj druge minute mijenja na prednju poziciju. Ipak, brzo nakon toga prelazi na bok. Izvukao se Cole sredinom runde i ustao, nakon čega su borci ponovno u klinču.

Ante je tu ponovno dominantan i nisu dugo borci bili na nogama. Strpljivo je hrvatski teškaš radio te je u posljednjoj minuti napokon dočekao poziciju odakle će plasirati udarce. Njih je bilo sve više, no Cole se još uvijek inteligentno branio, sve do ulaska u posljednjih pola minute, kad su isti postali sve jači. Sudac Keith Peterson primijetio je da je akcija postala jednostrana te je prekinuo borbu nakon četiri minute i 38 sekundi prve runde.

Zaradio je tako Delija potrebnih šest bodova, no u tom trenutku još uvijek nije osigurao polufinale. To bi uspio već sad samo da je bio 17 sekundi brži, čime bi osigurao bolji omjer od Denisa Goltsova. Ovako je morao još malo pričekati, no srećom ne obje teškaške borbe. Naime, nakon što je Bruno Cappelozza nokautom u prvoj rundi savladao Muhammeda DeReesea, Delija je osigurao svoje mjesto među četiri najbolja!

Nakon borbe Goltsova i Saylesa bit će poznato i tko će mu biti protivnik na priredbi koja će se održati 27. kolovoza.

Linker
14. travanj 2024 13:35