Regija

Delija u polufinalu na fenomenalnog Rusa, Pettis i Palmer eliminirani iz turnira

Ante Delija i Denis Goltsov
 Screenshot (youtube, Pfl)
Velika nagrada za sjajan uspjeh Ante Delije polufinalna je borba protiv sjajnog ruskog teškaša

Nakon što je završena šesta ovosezonska PFL priredba, poznati su svi parovi polufinalnih borbi, koje će se održati na tri priredbe u drugoj polovici kolovoza. Ono nama najvažnije svakako je podatak da ćemo u polufinalu gledati najboljeg hrvatskog teškaša, Antu Deliju, koji je protiv Chandlera Colea odradio sjajan posao, nakon čega je prvo pričekao rezultat vrijedan potvrde prolaska u doigravanja, a onda je saznao i protiv koga će se boriti.

27. kolovoza, na devetoj ovosezonskoj PFL priredbi, Antu će čekati Denis Goltsov, sjajni ruski teškaš koji je prekidom u trećoj rundi savladao Brandona Saylesa. To je povezao na ranije ostvarenu pobjedu nad Muhammedom DeReeseom i u polufinale odlazi s deset bodova. Goltsov je postao prvi favorit turnira nakon što su s istog otpali Fabricio Werdum i Ali Isaev, a favorit je bio i prije dvije godine, kad je suvereno prošao kroz prvi krug, nakon čega je u četvrtfinalu savladao Satoshija Ishiija. U polufinalnoj borbi protiv Isaeva bio je bolji i konkretniji borac, no onda se dogodio trenutak nepažnje pa ga je kasniji pobjednik turnira nokautirao u posljednjim sekundama druge runde. Borac je to koji u karijeri ima 27 pobjeda i šest poraza, a 22 puta slavio je prekidom.

U drugom teškaškom polufinalu sastat će se Bruno Cappelozza, koji je nakon novog nokauta u prvoj rundi prošao dalje s maksimalnih 12 bodova i Jamelle Jones, borac koji je nastupio tek na ovoj priredbi, no pobjeda u prvoj rundi nad bivšim UFC borcem Klidsonom Abreuom mu je s obzirom na ostale ishode bila dovoljna.

U glavnoj borbi priredbe Kayla Harrison je savladala Cindy Dandois prekidom pred kraj prve runde čime je bivša dvostruka zlatna olimpijka svoj omjer dovela na 10-0. U polufinalu će je, također 27. kolovoza, čekati Taylor Guardado. Drugo polufinale donosi sudar dvije borkinje koje su savladala Juliju Pajić, Larisse Pacheco i Genah Fabian.

Na ovoj su priredbi održane po jedna zaostala borba lake i perolake kategorije. Anthony Pettis nije opravdao velika očekivanja te je doživio svoj drugi poraz sudačkom odlukom otkako je pristupio PFL-u. Iako je po javnom mišljenju fanova (putem Verdict servisa) uzeo prve dvije runde, dva suca se s tim nisu složili pa je pobjeda podijeljenom odlukom pripala Rauschu Manfiju koji odlazi u polufinale lake kategorije, gdje bi ga trebao čekati Clay Collard. U drugom polufinalu iste kategorije sastaju se Loik Radzobov i Alexander Martinez.

Iznenađenje se dogodilo i u perolakoj kategorije, gdje je Movlid Khaybulaev savladao dvostrukog PFL prvaka, Lancea Palmera, tako i ovog eliminiravši iz turnira. Sebe je u polufinale poslao na ovosezonskog hit borca, Brendana Loughnanea, dok će drugo polufinale kategorije odraditi Chris Wade i Bubba Jenkins. Perolaka i laka kategorija polufinala održavaju 13. kolovoza.

Svakako vrijedi spomenuti ono što znamo od ranije, tj. polufinala velter i poluteške kategorije, koja će se održati 19. kolovoza. Emiliano Sordi će u obranu poluteškaške titule krenuti protiv Antonija Carlosa Juniora, dok će s druge strane mjesto u finalu tražiti Cezar Ferreira i Marthin Hamlet. Velteraško zlato Raya Coopera III u polufinalu će na test kod Roryja MacDonalda, a pobjednika te borbe u finalu čeka bolji između Joaoa Zeferina i prvosezonskog prvaka, Magomeda Magomedkerimova.

Linker
11. travanj 2024 16:26