Regija

Anthony Joshua o svom sljedećem nastupu: ‘Borio bih se protiv Hrgovića, želim dobre protivnike‘

Anthony Joshua i Filip Hrgović

 Screenshot (youtube; Overlap, Matchroom Boxing)
Jedan od najboljih teškaša svijeta nema ništa protiv obračuna s ponajboljim hrvatskim boksačem

Iako je Anthony Joshua u nizu od dva uzastopna poraza, gotovo da nema boksačkog fana koji nije bio silno uzbuđen kad su se pojavile informacije o pregovorima između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue. Dvoboj dvojice britanskih teškaša trebao se održati 3. prosinca (12. mjesec), ali nakon Furyjevih besmislenih ultimatuma, timovi ove dvojice boksača nisu se dogovorili.

Ne samo da Joshua i Fury pripadaju samom vrhu teške kategorije, nego su ujedno i jedni od najpopularnijih boksača na svijetu u ovom trenutku. Fury je na kraju ugovorio meč protiv Dereka Chisore, a gotovo nitko osim Furyja i Chisore ne vidi smisao tog meča, no dobro, vratimo se na Joshuu.

AJ je u razgovoru za DAZN otkrio kako se planirao vratiti u ring krajem godine, ali sljedeći nastup ipak će odraditi u prvoj polovici 2023. godine. Među potencijalnim protivnicima vrte se imena poput Otta Wallina, Dilliana Whytea, ali i našeg Filipa Hrgovića. Joshua je zainteresiran za bilo koga od te trojice.

‘‘Da, borio bih se protiv Otta (Wallina), a borio bih se i protiv Dilliana (Whytea) i Hrgovića također. Volim se boriti s dobrim protivnicima. Uvijek sam smatrao da je boriti se protiv najboljih u mojoj eri jednako bitno kao postati prvakom. Uvijek je postojala neka stigma da biram protivnike. Ja volim preuzimati rizik. Popularnost nije ono što vas čini dobrim boksačem. Vaše vještine kao borca ono su što će vas učiniti popularnim. Natjecanje s najboljima i treniranje za takve mečeve podiglo me na višu razinu. Ovi tipovi možda nisu najpopularniji na društvenim mrežama, ali su kvalitetni borci. Ne planiram sjediti ovdje i govoriti vam nešto tipa: ‘Ne, oni su loši‘. Odat ću poštovanje tamo gdje je zasluženo i nikad neću podcijeniti nekog s kime se nalazim u ringu. Tako moramo svi razmišljati.‘‘, rekao je Joshua.

Dojam je kako je Joshua postao puno opušteniji nakon dva poraza od Usyka, a još Andy Ruiz bio je boksač koji je uklonio nulu iz Joshuinog omjera. AJ sada više ne mari previše za sami omjer, nego se isključivo želi testirati protiv najboljih. Šteta što više vrhunskih boksača ne razmišlja tako.

Otto Wallin očito djeluje kao favorit za sljedećeg Joshuinog protivnika, ali sjajno je vidjeti da se Hrgovićevo ime spominje u ovakvom kontekstu i ‘‘El Animal‘‘ se očito probio na vrata same teškaške elite.

Linker
07. svibanj 2024 12:47