Regija

Antonio Plazibat i Rade Opačić uvršteni u TOP 10 svjetskih kickboksača!

Plazibat i Opačić

 Instagram (antonio Plazibat, Rade Opacic)
Lijepo priznanje za dvojicu regionalnih sportaša

Veliko priznanje došlo je na adrese dvojice najboljih regionalnih kickboksača! Hrvatski kickboksač Antonio Plazibat i srpski Rade Opačić našli su se u top 10 ovog mjeseca prema poznatom Combat Pressu, a cijelu rang ljestvicu možete pogledati OVDJE.

Kao što i sami možete vidjeti, Antonio Plazibat nalazi se na drugom mjestu, a tu je već nekoliko mjeseci. Antonio je posljednji puta nastupao u petom mjesecu ove godine, a borio se po drugi puta protiv Tarika Khbabeza te ga je opet nokautirao. Inače, nakon tog meča Khbabez je otišao u kategoriju ispod gdje se borio protiv Sergeja Maslobojeva za Gloryjev pojas, no borbu je izgubio.

Plazibat je trenutno prvi izazivač na službenoj rang ljestvici, ali pitanje je hoće li odmah dobiti napad na pojas. Planove mu je pokvario Alistair Overeem koji se nakon 12 godina vratio kickbosku i nedavno pobijedio Badra Harija, što će Glory vjerojatno iskoristiti.

Rade Opačić je na ovoj ljestvici na sedmom mjestu. Ranije je već bio, no nakon poraza od Innocentea je ispao s iste. Nastupao je ovog mjeseca te je nokautirao Giannisa Stoforidisa u drugoj rundi na ONE on Prime Video 2 priredbi. Oko dvije godine je Rade u ONE-u gdje je poražen samo jednom, i to u petom mjesecu ove godine kada ga je Guto Innocente pogodio direktom u jetru. Osim toga ima pet pobjeda u ONE-u, a u svom debiju je nokautirao legendarnog Errola Zimmermana.

Lijepo je ovo priznanje za dvojicu regionalnih sportaša koji uistinu i spadaju u sami vrh svjetskog kickboksa.

Linker
19. travanj 2024 22:33