Regija

(VIDEO) Ovakav video morate pogledati! Glory je izdvojio pet najboljih hrvatskih kickboksača!

Antonio Plazibat, Cro Cop i Mladen Brestovac

 Screenshot (youtube, Glory)
Ponajbolja svjetska kickboksačka organizacija odala je počast našim velikanima

Kojem god borilačkom sportu da se okrenete, Hrvatska se može pohvaliti barem s nekoliko boraca koji su nastupali na najvišoj mogućoj razini. Kickboks definitivno je jedan od takvih sportova, a to je prepoznala ponajbolja kickboksačka organizacija, Glory.

Oni su danas putem svog YouTube kanala objavili video u kojem su sortirali pet najboljih hrvatskih kickboksača. Listu su otvorili Mladenom Brestovcem, a mnogi su se vjerojatno zapitali tko čini prve četiri pozicije, ako je jedan Mladen Brestovac peti.

39-godišnji ‘‘Scorpion Sting‘‘ iz sporta se povukao s 55 pobjeda, 14 poraza i jednim remijem. Čak 37 puta slavio je nokautom, a njegov lijevi ‘‘high kick‘‘ jedan je od najubojitijih u povijesti sporta. Brestovac je tim udarcem rušio i legendu Hesdyja Gergesa, a kroz karijeru je pobjeđivao pregršt vrhunskih boraca kao što su Dževad Poturak, Jahfarr Wilnis, Sergej Laščenko, Frank Munoz itd. Sredinom 2018. godine izgubio je od Rica Verhoevena u borbi za prvaka Gloryjeve teške kategorije.

Nakon Brestovca, na listi se našao Igor Jurković (28-7-0). Neki se možda neće složiti da Jurković zaslužuje biti ispred Brestovca, ali ne treba se previše buniti oko poretka, nego treba uživati u činjenici da je Glory posvetio pažnju hrvatskim borcima, a sva petorica zaslužuju veliko poštovanje.

‘‘Istrian Warrior‘‘ u svom rezimeu ima pobjede protiv boraca kao što su Pavel Zhuravlev, Dževad Poturak, Luis Tavares, Michael Duut, ali i Raul Catinas koji se 19. studenoga (11. mjesec) bori protiv Antonija Plazibata.

Upravo se Plazibat našao na trećem mjestu ljestvice, a drugo i prvo mjesto zauzeli su Branko Cikatić i Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ Filipović. Plazibat je drugi teškaš svijeta u ovom trenutku, dok se o Cikatićevim i ‘‘Cro Copovim‘‘ uspjesima može danima pisati, ali sve je oko njih odavno poznato. Obojica se mogu pohvaliti rušenjem apsolutnih legendi ovog sporta, kao i osvajanjem najprestižnijih titula.

Glory je u svom videu priložio i po jedan nokaut od strane svakog od navedenih boraca. Video se nalazi ispod teksta, a vama preostavljamo da ga pokrenete i uživate u odavanju počasti petorici naših vrsnih kickboksača.

Linker
26. travanj 2024 19:04