Regija

(VIDEO) ‘Ovaj tip je strašna pojava‘: Pogledajte Gloryjevu najavu za Plazibatov sljedeći meč

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Glory Kickboxing)
Najbolji hrvatski kickboksač sljedećeg mjeseca nastupit će u njemačkom Bonnu

Podosta nas je Glory iznenadio jučerašnjom objavom, točnije izborom protivnika za našeg Antonija Plazibata. Godinu dana najbolji hrvatski kickboksač zauzima prvo mjesto u poretku izazivača teške kategorije, ali priliku za napad na titulu još uvijek nije dobio.

Odradio je Plazibat u petom mjesecu meč protiv tada osmorangiranog Tarika Khbabeza, čisto da ostane aktivan, iako nije mogao puno dobiti pobjedom u tom meču, dok bi porazom izgubio poziciju prvog izazivača. Uz ponešto muke zbog ozljede koljena, Plazibat je došao do pobjede nokautom.

Čelni ljudi Gloryja planirali su Plazibatu na Glory Collision 4 eventu pružiti priliku da se bori za titulu privremenog prvaka teške kategorije, a htjeli su ga upariti s Jamalom Ben Saddikom. Plazibat, Ben Saddik, kao i njihov trener Mike Passenier bili su protiv toga, jer smatrali su kako privremena titula ne znači nužno i napad na pojas. Stoga su timski kolege odbili međusobni obračun, a Plazibat će u ring sljedećeg mjeseca, točnije 19. studenog (11. mjesec).

Protivnik će mu biti rumunjski teškaš, Raul Catinas (41-7-0), trenutno desetorangirani izazivač u Gloryjevoj teškoj kategoriji. Ponovno Plazibat nema što dobiti ovom pobjedom (osim novca za nastup), dok bi porazom pao s prvog mjesta u poretku. Ipak, jasno je da će Alistair Overeem dobiti sljedeći ‘‘title shot‘‘ i Plazibat može čekati ili se boriti u međuvremenu kako bi ostao aktivan. Jasno je da se Plaza prefeira boriti, a u tom slučaju možda je bolja opcija protivnik koji ne pripada samom vrhu.

Borba će se održati 19. studenog (11. mjesec) u Bonnu, a Plazibat i Catinas predvodit će Glory 82 event. Glory je brzo nakon objave meča pustio i prvu službenu najavu koju možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
03. travanj 2024 17:46