Regija

Antonio Plazibat otkrio svoj recept za uspjeh: ‘Radi jako, moli još jače‘

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Mma Institut)
Jedan od najboljih kickboksača na svijetu progovorio je svom načinu za doći do uspjeha

Trenutno najbolji hrvatski kickboksač, Antonio Plazibat, proteklih par godina uživa u najboljim trenucima svoje karijere. Plazibat je trenutno u nizu od četiri uzastopne pobjede, a u posljednjih devet nastupa, upisao je osam pobjeda.

Osim sjajnog niza, Plazibat je već neko vrijeme prvorangirani borac u poretku Gloryjevih izazivača, a u šestom mjesecu trebao bi se boriti i za titulu privremenog prvaka u Gloryjevoj teškoj kategoriji.

Antonio je prije nekoliko dana gostovao u MMA Institut podcastu gdje se dotaknuo niza tema, a podosta je govorio i o samoj psihologiji uspjeha, odnosno ‘‘receptu za uspjeh‘‘. Plazibat je svoju priču započeo objašnjvajući kako se često do samog vrha probiju oni kojima se to zapravo niti ne predviđa.

‘‘Ne mislim da treba jedan meč kako bismo vidili jel netko dobar ili ne, potrebno je nekoliko tvrdih borbi i onda nakon toga, taj će borac nastaviti ići naprijed, rokat će sve, ili će reći da to nije za njega. Više se radi o nekakvoj psihi. Tipa, (Murthel) Groenhart ima brata za kojeg bi svi skočili u vatru da će taj napraviti čudo, dok za Murthela nitko nije mislio da će išta napraviti. Na kraju njegov brat postao nekakav bodybuilder, maneken, a Murthel je došao do titule prvaka u Gloryju. Nitko nije mislio da će se to dogoditi.‘‘, pričao je Plazibat, na što ga je Slobodan ‘‘Limp‘‘ Maksimović pitao smatra li da je naporan rad najbitniji, odnosno puno bitniji od talenta. Plazibat je pojasnio svoj stav.

‘‘Čuo sam jednu izreku prije šest, sedam godina. Netko tko nema veze s ničim je to rekao, Wiz Khalifa ili netko. ‘Radi jako, a moli još jače (‘Work hard, pray harder‘)‘. To ću tetovirati na sebe i doslovno mislim da treba ići glavom kroz zid, a moliti se još jače. To je recept za uspjeh. Nebitno koliko puta ćeš pasti, ako nastavljaš dalje, mislim da možeš uspjeti.‘‘, zaključio je naš najbolji kickboksač.

Vrlo bitnu poruku dao je Plazibat i svim borcima koji su trenutno aktivni i pružaju im se prilike za raznorazne suradnje. Plaza smatra da borci trebaju pažljivo iskorištavati takve prilike i poznanstva, jer jednom kad završe karijeru, mogli bi dobro profitirati iz takvih poznanstava i suradnji.

‘‘Borilački sport otvara toliko vrata. Ja se ponekad zamislim i zapitam što ja to radim. Ako ste imalo inteligentni i niste zatvarali vrata na ružan način, uvijek ćete nakon karijere imati ljude kojima se možete javiti i napraviti neki posao. Pare u borilačkom sportu skoro su pa nigdje, rijetki ih uspiju uzeti, ali druge stvari su tu.‘‘, poruka je Plazibata svim ostalim borcima.

Kompletno Plazibatovo gostovanje u MMA Institutu možete pogledati OVDJE.

Linker
23. travanj 2024 10:03