Regija

Antun Račić na bizaran način došao do pobjede: Već u sljedećem nastupu čeka ga meč za titulu!

Antun Račić (desno) i Jonas Magard (lijevo)

 Screenshot (dazn)
Ponajbolji hrvatski borac u nižim kategorijama slavio je prekidom u prvoj rundi

Podosta u sjeni večerašnjeg Gloryjevog eventa održava se Oktagon 44 event u njemačkom Oberhausenu. Ipak, radi se o zanimljivom eventu za MMA fanove u regiji zbog nastupa dvojice regionalnih boraca.

Jedan od njih je Bojan Veličković, a srpskog borca čeka četvrtfinalni ogled Oktagonovog turnira u velter kategoriji. Osim Veličkovića, Antun Račić (27-11-1) također se našao na ovom eventu. Iskusni hrvatski borac nedavno je potpisao ugovor s Oktagonom, a nije dugao čekao na debi. Bivši KSW-ov prvak bantam kategorije uspješno je debitirao u Oktagonu i tehničkim nokautom porazio je Brazilca Nuna Costu (15-4-1).

Otprilike minutu i 20 sekundi trebao je Račić prije nego je odveo borbu u parter. Uspio je Antun uhvatiti jedan ‘‘kick‘‘ Coste, kontrirao je desnim ‘‘overhandom‘‘, a potom je i srušio Brazilca. Zauzeo je Antun gornju poziciju u parteru i našao se u polugardu Coste. Brazilac je tražio način da zatvori gard, a to mu je pošlo za rukom nakon otprilike dvije minute provedene u donjoj poziciji. Račić kao da se dodatno aktivirao nakon toga i zadao je nekoliko čistih udaraca u glavu Coste. Nažalost, Brazilac je pokušavao ubaciti noge ispred Račićeve glave, a to ga je dovelo do toga da su mu nožni prsti lijeve noge zapeli za ogradu kaveza.

Došlo je do prekida, a Costa je uz bolnu grimasu tražio liječničku pomoć. Pokušao se Brazilac pridići, napravio je par koraka, ali jasno je dao do znanja da ne može nastaviti s borbom. Uslijedile su ipak konzultacije liječnika s Costinim kutem i samim borcem, a kompletna situacija podosta dugo je potrajala. Račić je šetao kavezom držeći se rukama za glavu i nije mogao vjerovati što se događa. Costa je i dalje raspravljao sa svojim trenerima, a činilo se kao da ga treneri nagovaraju na nastavak borbe, dok im je Costa pokušavao pojasniti težinu svoje ozljede. Nakon nekoliko minuta ove nesvakidašnje situacije, sudac je napokon reagirao i pitao je Costu može li nastaviti meč. Brazilac je odbio nastaviti i sudac je proglasio kraj borbe. Tehničkom odlukom sudaca nakon nešto više od tri minute borbe na koncu je slavio Antun Račić. Costa se kasnije ljutio čak i na suca jer je smatrao da ga je ozlijedio pokušavajući izvući njegove nožne prste koji su zapeli za ogradu, ali sam sebe je doveo u ovu nezahvalnu situaciju.

Iako je došla na čudnovat način, važna je ovo pobjeda za Antuna Račića koji je u ovaj meč ušao s tri poraza u posljednja četiri nastupa. Antun je prošle godine imao polovičan uspjeh (1-1), ali pobjedu je upisao pod okriljem manje njemačke organizacije EMC. KSW je napustio s tri uzastopna poraza pod okriljem te organizacije, a sreću je odlučio potražiti u Oktagonu.

‘‘Killer‘‘ sigurno može imati značajnu ulogu u ovoj organizaciji koja je rosterom ipak još uvijek nešto slabija od KSW-a. Prvak bantam kategorije trenutno je Jonas Magard (15-5-0), a naš Račić sigurno ima kvalitetu za nositi se s borcima Magardove razine. Sjajna je vijest da Račića već u sljedećem nastupu čeka nastup za titulu.

Jonas Magard nedugo nakon Račićeve pobjede ušetao je u kavez, odradio je sučeljavanje s Račićem, a 28. srpnja (sedmi mjesec) čeka nas njihov međusobni obračun.

Nakon sučeljavanja došlo je i do malog ‘‘koškanja‘‘ između Ivana Dijakovića i Jonasa Magarda, ali sve je spriječeno bez nekakvog težeg sukoba.

Linker
02. svibanj 2024 18:36