Ostalo

KSW će održati prvu kvadrilogiju u povijesti, međusobno će se boriti bivši protivnici Antuna Račića

Sebastian Przybysz i Antun Račić

 SCREENSHOT (YOUTUBE, KSW)
Trenutni omjer jest 2-1 u korist prvaka

U siječnju ove godine održana je prva kvadrilogija u povijesti UFC-a, a za pojas muha kategorije borili su se Brandon Moreno i Deiveson Figuireido. Moreno je slavio doktorskim prekidom nakon kraja treće runde te zaključio priču omjerom 2-1-1. Ipak, to neće biti jedina kvadrilogija koju ćemo gledati ove godine.

Naime, najjača poljska MMA organizacija KSW također će organizirati prvu kvadrilogiju u povijesti promocije, a u pitanju je borba za pojas bantam kategorije između prvaka Jakuba Wiklacza i bivšeg vladara kategorije Sebastiana Przybysza. Prvi puta borili su se na ACB 63 eventu 2017. godine kada je Wiklacz slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde. Druga borba odvila se na KSW-u 53 u srpnju 2020. godine kada je Przybysz slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi. Trenutni omjer jest 2-1 u korist Wiklacza, a slavio je u prosincu prošle godine na KSW 77 podijeljenom odlukom sudaca.

Ono što je zanimljivo jest da su obojica bivši protivnici našeg Antuna Račića. "Killer" se s Wiklaczem borio na KSW-u 63 u rujnu 2021. godine gdje je, tada iznenađujuće, izgubio giljotinom u prvoj rundi nakon manje od dvije minute. Protiv Przybysza se borio dvaput, prvi put na KSW-u 46 2018. godine gdje je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, a drugi put je izgubio na KSW-u 59 tri godine kasnije. Nakon pet rundi "rata" zasluženo je odlukom slavio Poljak te postao novi prvak bantama i drugi u povijesti organizacije, a ta je borba dobila dvostruki bonus za borbu večeri.

Borba Wiklacza i Przybysza predvodit će KSW 86 priredbu koja će se održati 16.9. u Wroclawu.

Linker
29. travanj 2024 22:05