Regija

Antun Račić ostao bez pojasa nakon poraza u najuzbudljivijoj borbi njegove KSW karijere

Antun Račić i Sebastian Przybysz
 Screenshot
Nakon pet rundi fenomenalne borbe, Antun Račić morao je svom protivniku priznati da je bio bolji

KSW promocija od večeras ima novog prvaka bantam kategorije, a to je Sebastian Przybysz, koji je u jednoj sjajnoj borbi bio bolji od dosadašnjeg prvaka Antuna Račića. Poljak je slavio jednoglasnom odlukom nakon akcijom pretrpanih pet rundi.

Da bi ovo mogla biti jedna vrlo zanimljiva i uzbudljiva borba moglo se zaključiti već nakon prvih pet minuta, u kojima je Poljak uspio u svom glavnom naumu, a to je ne dozvoliti Račiću prilazak na kraću distancu i ulazak u rušenja. Akcija se odvijala većinom s distance, a u visokom tempu su obojica imali što za ponuditi. Drugu rundu Przybysz preuzima kontrolu. Osjetio je distancu i počeo pogađati udarce nogama. Istima je Račića usporio i zapravo kvalitetno iskontrolirao rundu.

Onako kako je završio drugu rundu, Przybysz je započeo treću. S nekoliko serija je opako pogodio dosadašnjeg prvaka, a onda ga je sredinom runde uspio poslati na pod. Našao se Račić u problemima, ali onda se ustao te uslijed razmjene udaraca pogodio Przybysza lijevim krošeom, nakon čega Poljak završava u gadnom "knockdownu". Pokušao je Račić napraviti nešto više, no izazivač se oporavio. Vidio je tad Antun priliku za rušenje te je napokon uspio. U drugoj polovici treće runde Antun je upisao svoje prvo rušenje u borbi, što je svakako dokaz koliko dobar posao je Przybysz odradio. No, to rušenje bilo mu je dovoljno da do kraja runde odradio potpunu kontrolu.

Četvrta runda bila je vrlo slična prvoj. Puno akcije s distance, tijekom koje su obojica dobro pogađali i bila je to još jedna runda teška za bodovati. Bilo je jasno da bi posljednja mogla biti odlučujuća, a nju je Sebastian odradio puno bolje. Zapravo, protiv Antuna je iskoristio njegovo oružje. Dva puta je tijekom posljednjih pet minuta uspio Račića srušiti, a posljednjih minutu i pol mu je čak završio na leđima te radio na gušenju. Izdržao je Antun do kraja, no nije to bilo dovoljno za pobjedu.

Mogao je Račić gajiti neku nadu prije nego što su pročitane sudačke kartice. Naime, jednu rundu je čisto dobio, dok je dvije očito izgubio, no preostale dvije bile su vrlo izjednačene. Ipak, pobjeda odlukom pripala je novom prvaku, a Antun se s tom činjenicom odmah pomirio te zatražio njihovu treću međusobnu borbu. Šteta za poraz, posebno jer je ovo bila njegova uvjerljivo najuzbudljivija borba otkako je postao članom promocije.

Darko Stošić na istoj je ovoj priredbi upisao pobjedu prekidom u drugoj rundi protiv Michala Wlodareka, a bio je to njegov prvi KSW nastup. Izvještaj te borbe pročitajte OVDJE.

Jednako uspješan nažalost nije bio Savo Lazić, kojeg je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Sebastian Rajewski. Taj izvještaj pročitajte OVDJE.

Linker
20. travanj 2024 09:31