Regija

Antun Račić pridružuje se Robertu Soldiću na priredbi u Varšavi, ‘Killera‘ čeka opasni Poljak

Antun Račić
 Ksw
Čini se kako Robert Soldić neće biti jedini hrvatski borac u sklopu KSW 63 priredbe

Bivši KSW-ov prvak bantam kategorije Antun Račić nastupit će 04. rujna na KSW 63 priredbi u Varšavi. Protivnik će mu biti opasni 24-godišnjak Jakub Wiklacz (11-3-1, 1-1 KSW). U sklopu iste priredbe nastupit će i hrvatski borac Roberto Soldić koji će borbom protiv Patrika Kincla za pojas velter kategorije ujedno i predvoditi KSW-ov event u glavnom gradu Poljske.

Antun Račić (25-9-1, 6-1 KSW) zadnji nastup odradio je 20. ožujka ove godine na KSW 59 priredbi. Dubrovčanin je tada jednoglasnom odlukom sudaca poražen nakon pet rundi borbe protiv Sebastiana Przybysza, a ''Sebić'' je pobjedom nad Račićem postao prvakom KSW-ove bantam kategorije. Time je prekinut ''Killerov'' sjajni niz od sedam uzastopnih pobjeda. Borba Račića i Przybysza ujedno je bila i revanš nakon što je Antun slavio jednoglasnom odlukom u prosincu 2018. godine na KSW 46 priredbi. Druga borba ''Killera'' i ''Sebića'' ponudila je sjajan obračun gdje se Račić prepustio otvorenoj razmjeni u stojci umjesto uobičajene taktike u kojoj prevladava njegovo hrvanje i kontrola u parteru. Antun Račić samo dan nakon planirane borbe protiv Wiklacza puni 31 godinu, čeka ga još nekoliko odličnih godina nastupanja, a borba protiv Poljaka prva je prepreka ka vraćanju pojasa.

image
Antun Račić vs Jakub Wiklacz
Ksw

Jakub Wiklacz s druge strane unatoč činjenici kako su mu tek 24 godine, odradio je već 15 profesionalnih borbi. Zadnji nastup upisao je u travnju na KSW 60 priredbi. Jednoglasnom odlukom pobijedio je sunarodnjaka Patryka Surdyna (5-2-0) i time je Jakub došao do svoje prve pobjede u najjačoj poljskoj MMA organizaciji. Ukupno dvaput borac nadimka ''Masa'' nastupio je za KSW, a izuzev pobjede protiv Surdyna, poražen je od Račiću dobro poznatog protivnika, Sebastiana Przybysza. ''Sebić'' je Wiklacza savladao nokautom u trećoj rundi, a borba se održala u srpnju 2020. godine. Zajednička stvar Wiklacza i Račića činjenica je kako su se obojica dvaput borili protiv aktualnog prvaka Sebastiana Przybysza, a učinak im je jednak, jedna pobjeda i jedan poraz. Wiklacz je naime savladao Przybysza u srpnju 2017. godine na ACB 63 priredbi. ''Sebićevi'' jedini porazi u karijeri došli su upravo protiv Antuna Račića i Jakuba Wiklacza, a pobjednik borbe između spomenutog dvojca možda dobije i treću šansu protiv Przybysza.

U svakom slučaju, program KSW 63 priredbe polako se popunjava, a već nakon dvije poznate borbe sigurno je kako će navijači iz Hrvatske s velikim zanimanjem popratiti ovu priredbu. Narednih dana saznat ćemo i preostala imena koja Poljaci planiraju upariti u sklopu priredbe u glavnom gradu Poljske.

Linker
20. travanj 2024 19:36