Regija

KSW 63 priredba puni se hrvatskim borcima! Aleksandar Rakas ide po prvu pobjedu u poljskoj promociji

Tomasz Romanowski vs Aleksandar Rakas
 Ksw
Priredba zakazana za 04. rujna u Varšavi dobila je još jedan hrvatsko-poljski obračun

Početkom rujna KSW će održati svoju KSW 63 priredbu u glavnom gradu Poljske Varšavi. Čini se kako će fanovi iz Hrvatske s posebnim interesom popratiti spomenuti event. Naime, Robertu Soldiću i Antunu Račiću čiji su nastupi ranije najavljeni pridružuje se i Aleksandar Rakas. Soldić će borbom protiv Čeha Patrika Kincla braniti pojas u velter kategoriji, a ujedno će i predvoditi ovu priredbu. Antuna Račića čeka obračun s Poljakom Jakubom Wiklaczom, dok Aleksandra Rakasa također čeka protivnik iz Poljske, Tomasz Romanowski (13-8-0, 1-1 KSW).

32-godišnji Poljak u listopadu 2020. godine debitirao je za KSW pobjedom protiv Moldavca Iona Surdua (11-3-0). Slavio je Romanowski jednoglasnom sudačkom odlukom. Njegov drugi nastup za najjaču poljsku organizaciju dogodio se u lipnju ove godine na KSW 61 priredbi. Međutim, Rakasov protivnik nije bio uspješan kao u debiju te je nokautom u drugoj rundi izgubio od Soldićeva idućeg protivnika, Patrika Kincla.

Aleksandar Rakas (16-8-0, 0-1 KSW) s druge strane trebao je debitirati u KSW-u u studenom 2019. godine. Međutim, hrvatski borac nije mogao nastupiti na priredbi u Zagrebu zbog ozljede koju je zadobio noć uoči nastupa. Rakas je na koncu debitirao pod okriljem KSW-a tek u siječnju ove godine, no Michal Michalski (9-5-0, 3-3 KSW) porazio ga je nokautom pred kraj prve runde. Aleksandar će kroz manje od mjesec dana u Varšavi pokušati doći do prve pobjede u KSW-u. Borba bi se trebala održati u velter kategoriji.

KSW prema zasad poznatim informacijama planira devet borbi ugovoriti za svoju rujansku priredbu u Varšavi, a zasad je poznato šest borbi. Vidjet ćemo što su Poljaci zamislili po pitanju preostale tri borbe te hoćemo li gledati trojicu hrvatskih boraca ili će još netko pronaći svoje mjesto na ovoj priredbi.

Linker
24. travanj 2024 22:59