Regija

Antun Račić za Fight Site: ‘Imam razne ponude, a pobjeda u subotu je imperativ!‘

Antun Račić

 Foto Olimpik/NurPhoto/NurPhoto via AFP
Najbolji hrvatski borac bantam kategorije o karijeri, KSW-u i nadolazećem meču

Najbolji hrvatski borac u bantam kategoriji Antun ''Killer'' Račić (25-10), dao je ekskluzivni intervju za Fight Site povodom svoje sljedeće borbe na EMC 9 priredbi. Govorio je o pripremama za meč, KSW-u, planovima za budućnost itd. Pročitajte:

Od tvoje posljednje borbe je prošlo sedam mjeseci. Kako si ih provodio, na čemu si najviše radio u tom periodu?

Da, prošlo je sedam mjeseci. Nekako mi je to brzo proletjelo, ali dobro. Jedva čekam novu borbu, jedva čekam ući u kavez i boriti se, to je moj posao. Nakon zadnje borbe sam otišao u Dubrovnik, odmorio tjedan dana i krenuo sa treninzima. Radio sam na kondiciji i snazi, a nakon Nove godine sam došao tu u Njemačku i očekivao sam borbu u KSW-u, ali ništa od toga. U Dubrovniku ne mogu baš raditi pripreme, samo nekih par drillova sa prijateljima, ali pripreme su uvijek u Njemačkoj.

Na EMC-U se boriš protiv solidnog Brazilca koji nikad nije borbu prepustio sucima. Kakav je plan za njega, hoćeš li ga svojim poznatim stilom odvesti u 'duboke vode' ili ćeš pokušati završiti što ranije?

Tako je, borim se protiv borca koji ima score 9-2, sve borbe je završio prekidom, ali isto tako je sve te borbe odradio u Brazilu i ovo mu je prva van Brazila. Nikog ne podcjenjujem pa tako ni njega, sigurno me čeka zahtjevan meč. Uzet ću što mi se pruži, neću srljati kao u zadnjoj borbi, a radit ću stand up, hrvanje i povezivanje toga dvoje. Sigurno neće biti samo rušenje i kontrola, pokušat ću tražiti završnicu. On mi djeluje kao stand up borac, ali vidim da ima i pobjeda u parteru tako da je sigurno kompletan.

Kakva je situacija s KSW-om, ispalo je da su te malo gurnuli u drugi plan odmah nakon gubitka titule?

Što se tiče KSW-a, gurnuli su me ne malo sa strane, nego dobro sa strane. Ali svejedno prema njima imam respekt, tamo sam bio 3 godine, ali eto u zadnje dvije borbe su bili porazi. Iako borbu protiv Przybysza u kojoj sam izgubio pojas ne smatram porazom, bila je to jako gusta borba. Oni su vršili pritisak na mene i tražili da promijenim nešto u svom stilu, da budem malo atraktivniji borac. U zadnju borbu sam ušao previše jako što je protivnik, koji je jedan od najboljih poljskih grapplera, iskoristio. Malo sam razočaran jer sam ja doslovno stvorio kategoriju do 61 kg u KSW-u, toliko borbi mi je trebalo, a sad neki ljudi odmah dobivaju priliku. Cijeli život sam u sportu i uvijek sam im izlazio u susret, ali ovo je jako neprofesionalno i vidjet ćemo zašto se to tako događa.

Kako su protekle pripreme za EMC, jesi ih radio u Dubrovniku ili u UFD-u? S kime si sve sparirao, ispričaj nam malo?

Standardno. Zadnjih godina se uvijek spremam u UFD-u, imamo Ivana i Tomija koji vode računa o svemu u klubu, imamo vrhunske trenere hrvanja i MMA-a, svi ulažu u nas maksimalno. Nažalost u Dubrovniku se ne mogu spremati i to sam prihvatio, iako u Gladijatoru ima par dobrih boraca od kojih bi moglo biti nešto. Ako ikome mogu pomoći na neki način, uvijek ću im pomoći.

Kakav je plan nakon ove borbe? Vraćaš li se u KSW, kada možemo očekivati sljedeću borbu?

Plana još nema, imam i drugih ponuda osim KSW-a, Ivan mi je pokazao poruke i uvjerio sam se da već sutra mogu biti u najboljim europskim i svjetskim organizacijama, tako da je sve na meni. Moje najveće vrline su disciplina i profesionalnost, tako da se ne bojim gdje god da se nađem. Pričat ćemo s KSW-om, ali ovo mi trenutno ne odgovara jer ja ne želim biti borac kojeg će se stavljati sa strane. EMC je isto odlična priča, tu se bori i bivši KSW prvak Torres, stvarno odličan card. Bit će prelijep show i dvorana. Ako Bog da i pobijedim u subotu, moj menadžer Ivan će se pobrinuti za ostalo.

Za sam kraj, Antun nam je rekao: ''Hvala svima koji me podržavaju, ali hvala i hejterima. Kad sam izgubio pojas, puno toga je otkriveno što mi je i drago na kraju. Pokazat ću svima da su zadnja dva poraza bila loš dan. Za mlade borce, neka se trude i rade i ne traže prečac do vrha jer te on uvijek vodi u krivi smjer i to je uvijek loš put. Ako se ide kopirati nekog borca koji pravi show, uvijek ostaneš kopija i to je ono što nikako ne treba biti. Pozdrav za sve čitatelje Fight Site-a i sve one koji me podržavaju u pobjedi i porazu.''

Linker
10. svibanj 2024 18:46